Cukkíni fasírt recept
Hozzávalók:
- 1 kg cukkini
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt (vagy bármilyen kemény sajt)
- 1 evőkanál bazsalikom vagy petrezselyem
- annyi zsemlemorzsa (vagy teljes kiőrlésű liszt) amennyit felvesz
- só
- bors
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
Reszeljük le a cukkinit egy tálba és alaposan sózzuk meg. Hagyjuk állni.
A tojásokat felverjük egy nagy tálba, majd hozzá adjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott fűszernövényt, majd fűszerezzük meg kis sóval és borssal. Keverjük el alaposan.
Majd a sózott cukkiniből kinyomkodjuk a levét és a tojáshoz adjuk. Annyi zsemlyemorzsát adunk hozzá, amíg fasírozott állagúvá válik. Vizes kézzel vagy olajozott kanállal forró olajba szaggassunk kb 5cm-es lapos fánkokat. Mindkét oldalát süssük át pirosra.
Tipp:
A cukkini fasírozott remek köret, de vegetáriánusok is fogyaszthatják hús helyett. A cukkinit helyettesíthetjük karalábéval, káposztával, hagymával… Ízletesebb, ha a masszához egy gerezd zúzott fokhagymát v. apró szeletekre vágott vöröshagymát adunk. Csecsemőknek 8 hónapos kortól adható (de hagyjuk ki a borsot és a sót)