Cukkíni fasírt recept

Hozzávalók:
- 1 kg cukkini
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt (vagy bármilyen kemény sajt)
- 1 evőkanál bazsalikom vagy petrezselyem
- annyi zsemlemorzsa (vagy teljes kiőrlésű liszt) amennyit felvesz
- só
- bors
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
Reszeljük le a cukkinit egy tálba és alaposan sózzuk meg. Hagyjuk állni.
A tojásokat felverjük egy nagy tálba, majd hozzá adjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott fűszernövényt, majd fűszerezzük meg kis sóval és borssal. Keverjük el alaposan.
Majd a sózott cukkiniből kinyomkodjuk a levét és a tojáshoz adjuk. Annyi zsemlyemorzsát adunk hozzá, amíg fasírozott állagúvá válik. Vizes kézzel vagy olajozott kanállal forró olajba szaggassunk kb 5cm-es lapos fánkokat. Mindkét oldalát süssük át pirosra.
Tipp:
A cukkini fasírozott remek köret, de vegetáriánusok is fogyaszthatják hús helyett. A cukkinit helyettesíthetjük karalábéval, káposztával, hagymával… Ízletesebb, ha a masszához egy gerezd zúzott fokhagymát v. apró szeletekre vágott vöröshagymát adunk. Csecsemőknek 8 hónapos kortól adható (de hagyjuk ki a borsot és a sót)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »