Cukkíni fasírt recept

Hozzávalók:
- 1 kg cukkini
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt (vagy bármilyen kemény sajt)
- 1 evőkanál bazsalikom vagy petrezselyem
- annyi zsemlemorzsa (vagy teljes kiőrlésű liszt) amennyit felvesz
- só
- bors
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
Reszeljük le a cukkinit egy tálba és alaposan sózzuk meg. Hagyjuk állni.
A tojásokat felverjük egy nagy tálba, majd hozzá adjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott fűszernövényt, majd fűszerezzük meg kis sóval és borssal. Keverjük el alaposan.
Majd a sózott cukkiniből kinyomkodjuk a levét és a tojáshoz adjuk. Annyi zsemlyemorzsát adunk hozzá, amíg fasírozott állagúvá válik. Vizes kézzel vagy olajozott kanállal forró olajba szaggassunk kb 5cm-es lapos fánkokat. Mindkét oldalát süssük át pirosra.
Tipp:
A cukkini fasírozott remek köret, de vegetáriánusok is fogyaszthatják hús helyett. A cukkinit helyettesíthetjük karalábéval, káposztával, hagymával… Ízletesebb, ha a masszához egy gerezd zúzott fokhagymát v. apró szeletekre vágott vöröshagymát adunk. Csecsemőknek 8 hónapos kortól adható (de hagyjuk ki a borsot és a sót)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »