Csőben sült sajtos brokkoli baconnel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 4 csík bacon (félbevágva)
- 1 nagyobb hagyma (kockázva)
- só,bors
- 2 burgonya (karikázva)
- 1 kisebb brokkoli rózsáira bontva
- 100g reszelt sajt (fele füstölt is lehet)
- 200-250 ml főzőtejszín
Elkészítése:
A burgonyát tegyük fel sós vízben főni, kis lángon forraljuk fel, mikor forr tegyük bele a brokkolit, főzzük 6-7 percig, míg mindkettő roppanósra puhul(ne főzzük túl!). Ha kész szűrjük le.
Közben egy serpenyőben az olajban pirítsuk ropogósra a bacont, adjuk hozzá a hagymát is és pirítsuk puhára.
Egy hőálló tálban rétegezzük a burgonyát, rá a brokkolit, sózzuk,borsozzuk meg,szórjuk rá a pirított hagymát és a bacont. Locsoljuk meg a tejszínnel, szórjuk meg a reszelt sajttal.
Süssük kb 35 percig, míg bugyogni kezd a sütőtálban. Vegyük ki a sütőből 1 percig pihentessük, majd kínáljuk ropogós zöld salátával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »