Csőben sült sajtos brokkoli baconnel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 4 csík bacon (félbevágva)
- 1 nagyobb hagyma (kockázva)
- só,bors
- 2 burgonya (karikázva)
- 1 kisebb brokkoli rózsáira bontva
- 100g reszelt sajt (fele füstölt is lehet)
- 200-250 ml főzőtejszín
Elkészítése:
A burgonyát tegyük fel sós vízben főni, kis lángon forraljuk fel, mikor forr tegyük bele a brokkolit, főzzük 6-7 percig, míg mindkettő roppanósra puhul(ne főzzük túl!). Ha kész szűrjük le.
Közben egy serpenyőben az olajban pirítsuk ropogósra a bacont, adjuk hozzá a hagymát is és pirítsuk puhára.
Egy hőálló tálban rétegezzük a burgonyát, rá a brokkolit, sózzuk,borsozzuk meg,szórjuk rá a pirított hagymát és a bacont. Locsoljuk meg a tejszínnel, szórjuk meg a reszelt sajttal.
Süssük kb 35 percig, míg bugyogni kezd a sütőtálban. Vegyük ki a sütőből 1 percig pihentessük, majd kínáljuk ropogós zöld salátával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

5 tipp a fiatalos bőrért (x)
A tükörbe nézve mindannyian szeretnénk azt látni, hogy a bőrünk még mindig
Tovább olvasom »
Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »