Csőben sült sajtos brokkoli baconnel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj
  • 4 csík bacon (félbevágva)
  • 1 nagyobb hagyma (kockázva)
  • só,bors
  • 2 burgonya (karikázva)
  • 1 kisebb brokkoli rózsáira bontva
  • 100g reszelt sajt (fele füstölt is lehet)
  • 200-250 ml főzőtejszín

Elkészítése:

A burgonyát tegyük fel sós vízben főni, kis lángon forraljuk fel, mikor forr tegyük bele a brokkolit, főzzük 6-7 percig, míg mindkettő roppanósra puhul(ne főzzük túl!). Ha kész szűrjük le.

Közben egy serpenyőben az olajban pirítsuk ropogósra a bacont, adjuk hozzá a hagymát is és pirítsuk puhára.

Egy hőálló tálban rétegezzük a burgonyát, rá a brokkolit, sózzuk,borsozzuk meg,szórjuk rá a pirított hagymát és a bacont. Locsoljuk meg a tejszínnel, szórjuk meg a reszelt sajttal.

Süssük kb 35 percig, míg bugyogni kezd a sütőtálban. Vegyük ki a sütőből 1 percig pihentessük, majd kínáljuk ropogós zöld salátával.