Ceruzabab baconbe tekerve recept
Hozzávalók:
- 25 dkg szeletelt bacon
- 50 dkg zöld ceruzabab
- só
- bors
- 3 ek olívaolaj
Elkészítése:
Egy tepsit olívaolajjal kikenünk, vagy alufóliával kibélelünk, és azt kenjük be olajjal. A gyenge zöld ceruzababot blansírozzuk, azaz lobogó sós vízbe dobjuk pár pillanatra, majd jeges vízbe tesszük.
A baconből két szeletet egymás mellé félig takarva fektetünk, és a babból 5-6 darabot összefogva a szalonnával betekerjük.
Tepsibe helyezzük, majd 200 fokon szép pirosra sütjük 20 perc alatt. Köretként kínáljuk, de önálló fogásnak is kitűnő.
A ceruzabab baconbe tekerve kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

