Ceruzabab baconbe tekerve recept

Hozzávalók:
- 25 dkg szeletelt bacon
- 50 dkg zöld ceruzabab
- só
- bors
- 3 ek olívaolaj
Elkészítése:
Egy tepsit olívaolajjal kikenünk, vagy alufóliával kibélelünk, és azt kenjük be olajjal. A gyenge zöld ceruzababot blansírozzuk, azaz lobogó sós vízbe dobjuk pár pillanatra, majd jeges vízbe tesszük.
A baconből két szeletet egymás mellé félig takarva fektetünk, és a babból 5-6 darabot összefogva a szalonnával betekerjük.
Tepsibe helyezzük, majd 200 fokon szép pirosra sütjük 20 perc alatt. Köretként kínáljuk, de önálló fogásnak is kitűnő.
A ceruzabab baconbe tekerve kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »