Ceruzabab baconbe tekerve recept

Hozzávalók:
- 25 dkg szeletelt bacon
- 50 dkg zöld ceruzabab
- só
- bors
- 3 ek olívaolaj
Elkészítése:
Egy tepsit olívaolajjal kikenünk, vagy alufóliával kibélelünk, és azt kenjük be olajjal. A gyenge zöld ceruzababot blansírozzuk, azaz lobogó sós vízbe dobjuk pár pillanatra, majd jeges vízbe tesszük.
A baconből két szeletet egymás mellé félig takarva fektetünk, és a babból 5-6 darabot összefogva a szalonnával betekerjük.
Tepsibe helyezzük, majd 200 fokon szép pirosra sütjük 20 perc alatt. Köretként kínáljuk, de önálló fogásnak is kitűnő.
A ceruzabab baconbe tekerve kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 17 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »