Ceruzabab baconbe tekerve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 50 dkg zöld ceruzabab
  • bors
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítése:

Egy tepsit olívaolajjal kikenünk, vagy alufóliával kibélelünk, és azt kenjük be olajjal. A gyenge zöld ceruzababot blansírozzuk, azaz lobogó sós vízbe dobjuk pár pillanatra, majd jeges vízbe tesszük.

A baconből két szeletet egymás mellé félig takarva fektetünk, és a babból 5-6 darabot összefogva a szalonnával betekerjük.

Tepsibe helyezzük, majd 200 fokon szép pirosra sütjük 20 perc alatt. Köretként kínáljuk, de önálló fogásnak is kitűnő.