Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cékla ropogós recept

Cékla ropogós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 fej cékla
    • 1 fej lila hagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • bors
    • kömény
    • 1 kis üveg ecetes reszelt torma
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A céklát és a hagymát megpucolom és lereszelem, ha sietek az aprítógépben szoktam csinálni. Megsózom és hagyom, hogy levet engedjen, kb 20 perc.

    Ez alatt szoktam megcsinálni a tormakrémet, ami a tejföl kikeverése a tormával, érdemes adagolás közben kóstolgatni, mert ízlés dolga és lehet nem kell bele az egész üveg torma! Hűtőbe teszem.

    Leszűrőm a céklát és mehet bele az összes többi hozzávaló. Forró olajban ropogósra sütöm mindkét oldalát. Evőkanállal szoktam az olajba tenni, mert elég lágy a massza.

    Én héjában sült krumplival szoktam tálalni, na meg a tormakrémmel.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá