Cékla ropogós recept

Hozzávalók:
- 2 fej cékla
- 1 fej lila hagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- só
- bors
- kömény
- 1 kis üveg ecetes reszelt torma
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A céklát és a hagymát megpucolom és lereszelem, ha sietek az aprítógépben szoktam csinálni. Megsózom és hagyom, hogy levet engedjen, kb 20 perc.
Ez alatt szoktam megcsinálni a tormakrémet, ami a tejföl kikeverése a tormával, érdemes adagolás közben kóstolgatni, mert ízlés dolga és lehet nem kell bele az egész üveg torma! Hűtőbe teszem.
Leszűrőm a céklát és mehet bele az összes többi hozzávaló. Forró olajban ropogósra sütöm mindkét oldalát. Evőkanállal szoktam az olajba tenni, mert elég lágy a massza.
Én héjában sült krumplival szoktam tálalni, na meg a tormakrémmel.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »