Cékla ropogós recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 fej cékla
- 1 fej lila hagyma
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- só
- bors
- kömény
- 1 kis üveg ecetes reszelt torma
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A céklát és a hagymát megpucolom és lereszelem, ha sietek az aprítógépben szoktam csinálni. Megsózom és hagyom, hogy levet engedjen, kb 20 perc.
Ez alatt szoktam megcsinálni a tormakrémet, ami a tejföl kikeverése a tormával, érdemes adagolás közben kóstolgatni, mert ízlés dolga és lehet nem kell bele az egész üveg torma! Hűtőbe teszem.
Leszűrőm a céklát és mehet bele az összes többi hozzávaló. Forró olajban ropogósra sütöm mindkét oldalát. Evőkanállal szoktam az olajba tenni, mert elég lágy a massza.
Én héjában sült krumplival szoktam tálalni, na meg a tormakrémmel.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.