Cékla ropogós recept

Hozzávalók:
- 2 fej cékla
- 1 fej lila hagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- só
- bors
- kömény
- 1 kis üveg ecetes reszelt torma
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A céklát és a hagymát megpucolom és lereszelem, ha sietek az aprítógépben szoktam csinálni. Megsózom és hagyom, hogy levet engedjen, kb 20 perc.
Ez alatt szoktam megcsinálni a tormakrémet, ami a tejföl kikeverése a tormával, érdemes adagolás közben kóstolgatni, mert ízlés dolga és lehet nem kell bele az egész üveg torma! Hűtőbe teszem.
Leszűrőm a céklát és mehet bele az összes többi hozzávaló. Forró olajban ropogósra sütöm mindkét oldalát. Evőkanállal szoktam az olajba tenni, mert elég lágy a massza.
Én héjában sült krumplival szoktam tálalni, na meg a tormakrémmel.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »