Cékla ropogós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 fej cékla
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 tojás
  • 4 ek liszt
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • bors
  • kömény
  • 1 kis üveg ecetes reszelt torma
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A céklát és a hagymát megpucolom és lereszelem, ha sietek az aprítógépben szoktam csinálni. Megsózom és hagyom, hogy levet engedjen, kb 20 perc.

Ez alatt szoktam megcsinálni a tormakrémet, ami a tejföl kikeverése a tormával, érdemes adagolás közben kóstolgatni, mert ízlés dolga és lehet nem kell bele az egész üveg torma! Hűtőbe teszem.

Leszűrőm a céklát és mehet bele az összes többi hozzávaló. Forró olajban ropogósra sütöm mindkét oldalát. Evőkanállal szoktam az olajba tenni, mert elég lágy a massza.

Én héjában sült krumplival szoktam tálalni, na meg a tormakrémmel.

Jó étvágyat!