Brokkoli felfújt virslivel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tej
- 2 pár virsli
- 20 dkg brokkoli
- 5 dkg reszelt sajt
- 1/2 kk só
- 1/2 kk fehér bors
Elkészítése:
A virslit megfőzzük,majd vékonyra felkarikázzuk. A brokkoli rózsákat sós vízben fél puhára főzzük. A vajat felolvasztjuk egy lábasban,rászórjuk a lisztet,tejjel felengedjük,ízesítjük sóval,borssal.
Felfőzzük, a tűzről levéve kevergetjük, míg langyos lesz. A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgákat,a felszeletelt virslit a besamelhez keverjük. A fehérjéket keményre felverjük. A tojáshabot könnyedén hozzákeverjük.
Egy hőálló tálat vajjal kikenünk,zsemlemorzsával megszórjuk,majd a besameles,virslis keveréket beleöntjük. Brokkoli rózsákat rátesszük,reszelt sajttal megszórjuk. A tálunk fedelével vagy egy fedővel lefedjük és már a 200 fokra bemelegített sütőbe tesszük. 20 percig fedővel sütjük,majd levesszük róla és aranybarnára sütjük 10 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

