Brokkoli felfújt virslivel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 2 pár virsli
- 20 dkg brokkoli
- 5 dkg reszelt sajt
- 1/2 kk só
- 1/2 kk fehér bors
Elkészítése:
A virslit megfőzzük,majd vékonyra felkarikázzuk. A brokkoli rózsákat sós vízben fél puhára főzzük. A vajat felolvasztjuk egy lábasban,rászórjuk a lisztet,tejjel felengedjük,ízesítjük sóval,borssal.
Felfőzzük, a tűzről levéve kevergetjük, míg langyos lesz. A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgákat,a felszeletelt virslit a besamelhez keverjük. A fehérjéket keményre felverjük. A tojáshabot könnyedén hozzákeverjük.
Egy hőálló tálat vajjal kikenünk,zsemlemorzsával megszórjuk,majd a besameles,virslis keveréket beleöntjük. Brokkoli rózsákat rátesszük,reszelt sajttal megszórjuk. A tálunk fedelével vagy egy fedővel lefedjük és már a 200 fokra bemelegített sütőbe tesszük. 20 percig fedővel sütjük,majd levesszük róla és aranybarnára sütjük 10 perc alatt.