Borzas burgonya recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 0,5 kg burgonya
- só
- bors
- pirospaprika
- vaj vagy margarin
- zsemlemorzsa
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, hosszában félbe vágjuk és a tetejét fél centinként bevagdossuk. Közepes és kb. egyforma nagyságú burgonyákat szoktam választani, hogy egyforma idő alatt süljenek meg.
Megsózzuk, borsozzuk és megkenjük vajjal vagy margarinnal.
A tepsibe sütőpapírt teszek és rá burgonyák.
200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük, közben 15 percenként kenegetjük vajjal.
Ezután a reszelt sajtot elkeverem egy kevés zsemlemorzsával és egy csipet pirospaprikával, ezzel megszórom a burgonyák tetejét és még kb. 10 percig sütöm.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.