Aszpikos, csípős kukoricasaláta torta recept
Hozzávalók:
- 200 g csilis kukoricakonzerv
- 2 szál újhagyma
- 1 csapott ek mustár
- 1 ek tejföl
- só
- frissen őrölt bors
- néhány levél friss petrezselyemzöld
- 1 csomag színtelen zselatinpor
- 0,5 l húsleves alaplé
Elkészítése:
A zselatint a húslevessel elkeverjük, majd a használati utasítás szerint kicsit felfőzzük, de nem forraljuk!
Egy nagyobb lapos tányérba 4-5 mm vastagon elterítjük a zselatin kisebb részét. Hűtőbe tesszük. (Ezt díszítésre fogjuk használni.)
A csilis kukoricát összekeverjük a mustárral, a tejföllel, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, valamint a felaprított petrezselyemzölddel és a felkarikázott újhagymával is elkeverjük. Hozzákeverjük a feloldott zselatint is.
Beletölthetjük formákba, vagy kisebb tálkákba is, amiket hosszabb hűtés után a forma oldalait kívülről meleg vízbe mártva kifordítunk a tálaló edényre. (Javaslom a szilikonos formák használatát.)
Én a zselatin enyhe merevsége után töltöttem a tányérra (nem formáztam), és hűtőbe tettem. A közben megszilárdult, külön tányérban lévő zselatint apró kockákra vágtam, majd kikapartam a tányérból, és körben rászórtam a kitálalt tortára.
Az ünnepi asztal kitűnő, ehető dísze lehet addig, amíg el nem fogy!