Aloo pie recept

Hozzávalók:
- 2 csésze liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál só
- 3/4 csésze víz
- kb. 600 g, 4 közepes burgonya
- őrölt feketebors
- csípős paprika
- 1-1,5 teáskanál őrölt, vagy egész kömény
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztből, sóból, sütőporból és vízből könnyű tésztát keverek, majd a tálat lefedem egy nedves konyharuhával és félreteszem pihenni.
Sós vízben megfőzöm a burgonyát, meghámozom és krumplinyomóval péppé töröm. A burgonyapürébe keverem a fűszereket, jól eldolgozom és 9 részre osztom.
Mindegyik részből kis labdákat formázok, majd ezeket kb. 10 centiméter átmérőjű körré lapítom és megtöltöm burgonyával.
A tészták egyik felét kicsit megnedvesítem, majd áthajtom a másik felére, hogy befedje a tölteléket. Forró olajban addig sütöm, míg aranybarnák nem lesznek. A megsült Aloo pie-t szalvétára teszem, hogy felszívja a felesleges olajat.
Tipp:
A karibi országokban kedvelt csemege otthon is könnyen elkészíthető változata.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »