Aloo pie recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 2 csésze liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál só
- 3/4 csésze víz
- kb. 600 g, 4 közepes burgonya
- őrölt feketebors
- csípős paprika
- 1-1,5 teáskanál őrölt, vagy egész kömény
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztből, sóból, sütőporból és vízből könnyű tésztát keverek, majd a tálat lefedem egy nedves konyharuhával és félreteszem pihenni.
Sós vízben megfőzöm a burgonyát, meghámozom és krumplinyomóval péppé töröm. A burgonyapürébe keverem a fűszereket, jól eldolgozom és 9 részre osztom.
Mindegyik részből kis labdákat formázok, majd ezeket kb. 10 centiméter átmérőjű körré lapítom és megtöltöm burgonyával.
A tészták egyik felét kicsit megnedvesítem, majd áthajtom a másik felére, hogy befedje a tölteléket. Forró olajban addig sütöm, míg aranybarnák nem lesznek. A megsült Aloo pie-t szalvétára teszem, hogy felszívja a felesleges olajat.
Tipp:
A karibi országokban kedvelt csemege otthon is könnyen elkészíthető változata.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.