Aloo pie

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Aloo pie

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál só
  • 3/4 csésze víz
  • kb. 600 g, 4 közepes burgonya
  • őrölt feketebors
  • csípős paprika
  • 1-1,5 teáskanál őrölt, vagy egész kömény
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A lisztből, sóból, sütőporból és vízből könnyű tésztát keverek, majd a tálat lefedem egy nedves konyharuhával és félreteszem pihenni.

Sós vízben megfőzöm a burgonyát, meghámozom és krumplinyomóval péppé töröm. A burgonyapürébe keverem a fűszereket, jól eldolgozom és 9 részre osztom.

Mindegyik részből kis labdákat formázok, majd ezeket kb. 10 centiméter átmérőjű körré lapítom és megtöltöm burgonyával.

A tészták egyik felét kicsit megnedvesítem, majd áthajtom a másik felére, hogy befedje a tölteléket. Forró olajban addig sütöm, míg aranybarnák nem lesznek. A megsült Aloo pie-t szalvétára teszem, hogy felszívja a felesleges olajat.

Tipp:

A karibi országokban kedvelt csemege otthon is könnyen elkészíthető változata.