Vendégváró karajos tál recept

Hozzávalók:
Pöttyös karajhoz:
- 2 db kb. 15 cm hosszá karaj darab
- 15 dkg snack kolbász (ez 6 rövid szál)
- 1 tk só
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 kk őrölt bors
- 1 dl olaj
Továbbá:
2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis fej lila hagyma
- 7 dkg száraz kolbász
- 10 dkg trappista sajt
- 0,5 rúd kígyóuborka
- Pár db koktélparadicsom
Elkészítése:
A hús darabokat alaposan megtisztítjuk. Egy hosszú, vékony pengéjű késsel 3 lyukat szúrunk mindkettőbe, amibe beledugjuk a snack kolbászokat. Egy magasabb falú, nagyobb méretű tepsibe öntjük az olajat.
A megtöltött husikat meghintjük sóval, borssal, fokhagyma granulátummal. A tepsibe fektetjük. Öntünk közéjük kb. 1,5 dl vizet és lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 220 fokon 90 percet puhítjuk hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 30-40 percet pirítjuk.
Ezalatt párszor meglocsoljuk a fűszeres olajjal és megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk megpiruljon. Hagyjuk teljesen kihűlni és egy éles késsel vékony szeleteket vágunk. Közben a sajtot kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk és egy virág alakú süti szaggatóval kinyomjuk. A kolbászt karikára vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát és a kígyóuborkát karikára vágjuk. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk.
Egy kínáló tálra fektetjük a töltött karaj szeletek és tetszőlegesen feldíszítjük a többi alapanyaggal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »