Vendégváró karajos tál recept

Hozzávalók:
Pöttyös karajhoz:
- 2 db kb. 15 cm hosszá karaj darab
- 15 dkg snack kolbász (ez 6 rövid szál)
- 1 tk só
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 kk őrölt bors
- 1 dl olaj
Továbbá:
2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis fej lila hagyma
- 7 dkg száraz kolbász
- 10 dkg trappista sajt
- 0,5 rúd kígyóuborka
- Pár db koktélparadicsom
Elkészítése:
A hús darabokat alaposan megtisztítjuk. Egy hosszú, vékony pengéjű késsel 3 lyukat szúrunk mindkettőbe, amibe beledugjuk a snack kolbászokat. Egy magasabb falú, nagyobb méretű tepsibe öntjük az olajat.
A megtöltött husikat meghintjük sóval, borssal, fokhagyma granulátummal. A tepsibe fektetjük. Öntünk közéjük kb. 1,5 dl vizet és lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 220 fokon 90 percet puhítjuk hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 30-40 percet pirítjuk.
Ezalatt párszor meglocsoljuk a fűszeres olajjal és megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk megpiruljon. Hagyjuk teljesen kihűlni és egy éles késsel vékony szeleteket vágunk. Közben a sajtot kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk és egy virág alakú süti szaggatóval kinyomjuk. A kolbászt karikára vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát és a kígyóuborkát karikára vágjuk. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk.
Egy kínáló tálra fektetjük a töltött karaj szeletek és tetszőlegesen feldíszítjük a többi alapanyaggal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »