Uborkás-körözöttes pillangó recept
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 kk fokhagymapor
- só ízlés szerint
- 20 dkg párizsi
- 15 dkg uborka
- 1 közepes paradicsom
- 1 közepes sárgarépa
Elkészítése:
A túrót a tejföllel kikeverjük. Ízlés szerint sózzuk. Meghintjük fűszerpaprikával, fokhagymaporral és jól kikeverjük.
Egy tányérra halmozzuk és nagyjából pillangó testet formázunk belőle.
A körözött mindkét oldalát kirakjuk feltekert felvágottal, ami alá teszünk uborkaszeleteket.
Paradicsom kockákkal és kettévágott sárgarépa szeletekkel díszítjük.
Egy vastagabb szelet uborka a feje. Szemeit és a száját uborkából vágjuk ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »



