Uborkás-körözöttes pillangó recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 kk fokhagymapor
- só ízlés szerint
- 20 dkg párizsi
- 15 dkg uborka
- 1 közepes paradicsom
- 1 közepes sárgarépa
Elkészítése:
A túrót a tejföllel kikeverjük. Ízlés szerint sózzuk. Meghintjük fűszerpaprikával, fokhagymaporral és jól kikeverjük.
Egy tányérra halmozzuk és nagyjából pillangó testet formázunk belőle.
A körözött mindkét oldalát kirakjuk feltekert felvágottal, ami alá teszünk uborkaszeleteket.
Paradicsom kockákkal és kettévágott sárgarépa szeletekkel díszítjük.
Egy vastagabb szelet uborka a feje. Szemeit és a száját uborkából vágjuk ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »