Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi tekercs recept

Tavaszi tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg zöldborsó
    • 20 dkg sárgarépa
    • 35 dkg krumpli
    • 10 dkg alma
    • citromlé
    • bors
    • 6 evőkanál majonéz
    • 3 evőkanál tejföl
    • 2,5 dl húsleves
    • 20 gr zselatin
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Díszítés:

    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

    A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!
    A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
    2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
    Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

    A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat

    Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.

    Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük. Jó étvágyat hozzá!

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá