Sonkatekercs recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 20-30 dkg gépsonka szeletelve
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 4-5 ek
- liszt
- tej/ csak annyi, hogy elég sűrű besamell mártást kapjunk/
- egy kis üveg ecetes torma amelyhez egy kis majonézt keverünk/ amit házilag is el lehet készíteni/
- ízlés szerint só
- bors/ lehetőleg fehér bors/
- díszítéshez, uborka héjastól, piros retek vagy kaliforniai paprika, fodros petrezselyem, és paradicsom
Elkészítése:
A vajat vagy a margarint megolvasztom, abba beleszórom a lisztet és fehéredésig hevítem,majd apránként felöntöm annyi tejjel, vigyázva, hogy sűrű mártást kapjak. Sózom, borsozom, majd hozzákeverem a majonézt és a tormát. Megtöltöm a sonka szeleteket és egy habzsák segítségével díszítem. Az uborkát és a retket/vagy kaliforniai paprikát/ vékony szeletekre, majd cikkekre vágom és díszítem a kész tekercseket. A paradicsom rózsát úgy készítem, hogy egy paradicsomot meghámozok úgy, hogy egyben lejöjjön a héja, majd utána feltekerem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.