Sonkatekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20-30 dkg gépsonka szeletelve
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 4-5 ek
- liszt
- tej/ csak annyi, hogy elég sűrű besamell mártást kapjunk/
- egy kis üveg ecetes torma amelyhez egy kis majonézt keverünk/ amit házilag is el lehet készíteni/
- ízlés szerint só
- bors/ lehetőleg fehér bors/
- díszítéshez, uborka héjastól, piros retek vagy kaliforniai paprika, fodros petrezselyem, és paradicsom
Elkészítése:
A vajat vagy a margarint megolvasztom, abba beleszórom a lisztet és fehéredésig hevítem,majd apránként felöntöm annyi tejjel, vigyázva, hogy sűrű mártást kapjak. Sózom, borsozom, majd hozzákeverem a majonézt és a tormát. Megtöltöm a sonka szeleteket és egy habzsák segítségével díszítem. Az uborkát és a retket/vagy kaliforniai paprikát/ vékony szeletekre, majd cikkekre vágom és díszítem a kész tekercseket. A paradicsom rózsát úgy készítem, hogy egy paradicsomot meghámozok úgy, hogy egyben lejöjjön a héja, majd utána feltekerem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »