Sonkás sajttekercs recept

Hozzávalók:
- 40 dkg edami sajt
- 20 dkg margarin
- 1 doboz háromszög sajt
- 25 dkg sonka (kocka alakú)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors, mustár (ízlés szerint)
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, közben egy edénybe a vizet teszünk, felforraljuk, dupla nejlonzacskóba tesszük a sajtot és a forró vízbe helyezzük.
Lefedjük a lábast fedővel, elzárjuk a tüzet kb 20 percig hagyjuk benne. Addig elkészítjük a krémeket.
1. krém:
Fele margarinnal (10 dkg) összekeverjük a dobozos sajtot.
2. krém:
Felaprítjuk a petrezselymet, a tojást és a maradék(10 dkg) margarinnal összekeverjük. Ízlés szerint ízesítjük, mustár, só és bors hozzáadásával.
Összeállítás:
20 perc után kivesszük a sajtot, akkorra megpuhul, szilikonos sütőpapírra tesszük és téglalap alakúra nyújtjuk.
Rákenjük az első krémet (margarin-sajt), ezt befedjük a kocka sonkával, erre kenjük a második krémet(margarin-tojás-petrezselyem), majd feltekerjük.
Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük.
Tipp:
Önálló fogásként,de húsokhoz is kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »