Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás sajttekercs recept

Sonkás sajttekercs
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg edami sajt
    • 20 dkg margarin
    • 1 doboz háromszög sajt
    • 25 dkg sonka (kocka alakú)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • só, bors, mustár (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A tojásokat keményre főzzük, közben egy edénybe a vizet teszünk, felforraljuk, dupla nejlonzacskóba tesszük a sajtot és a forró vízbe helyezzük.

    Lefedjük a lábast fedővel, elzárjuk a tüzet kb 20 percig hagyjuk benne. Addig elkészítjük a krémeket.

    1. krém:

    Fele margarinnal (10 dkg) összekeverjük a dobozos sajtot.

    2. krém:

    Felaprítjuk a petrezselymet, a tojást és a maradék(10 dkg) margarinnal összekeverjük. Ízlés szerint ízesítjük, mustár, só és bors hozzáadásával.

    Összeállítás:

    20 perc után kivesszük a sajtot, akkorra megpuhul, szilikonos sütőpapírra tesszük és téglalap alakúra nyújtjuk.

    Rákenjük az első krémet (margarin-sajt), ezt befedjük a kocka sonkával, erre kenjük a második krémet(margarin-tojás-petrezselyem), majd feltekerjük.

    Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük.

    Tipp:

    Önálló fogásként,de húsokhoz is kiváló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá