Sonkás sajttekercs recept
Hozzávalók:
- 40 dkg edami sajt
- 20 dkg margarin
- 1 doboz háromszög sajt
- 25 dkg sonka (kocka alakú)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors, mustár (ízlés szerint)
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, közben egy edénybe a vizet teszünk, felforraljuk, dupla nejlonzacskóba tesszük a sajtot és a forró vízbe helyezzük.
Lefedjük a lábast fedővel, elzárjuk a tüzet kb 20 percig hagyjuk benne. Addig elkészítjük a krémeket.
1. krém:
Fele margarinnal (10 dkg) összekeverjük a dobozos sajtot.
2. krém:
Felaprítjuk a petrezselymet, a tojást és a maradék(10 dkg) margarinnal összekeverjük. Ízlés szerint ízesítjük, mustár, só és bors hozzáadásával.
Összeállítás:
20 perc után kivesszük a sajtot, akkorra megpuhul, szilikonos sütőpapírra tesszük és téglalap alakúra nyújtjuk.
Rákenjük az első krémet (margarin-sajt), ezt befedjük a kocka sonkával, erre kenjük a második krémet(margarin-tojás-petrezselyem), majd feltekerjük.
Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük.
Tipp:
Önálló fogásként,de húsokhoz is kiváló.