Sonkás sajttekercs recept
Hozzávalók:
- 40 dkg edami sajt
- 20 dkg margarin
- 1 doboz háromszög sajt
- 25 dkg sonka (kocka alakú)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors, mustár (ízlés szerint)
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, közben egy edénybe a vizet teszünk, felforraljuk, dupla nejlonzacskóba tesszük a sajtot és a forró vízbe helyezzük.
Lefedjük a lábast fedővel, elzárjuk a tüzet kb 20 percig hagyjuk benne. Addig elkészítjük a krémeket.
1. krém:
Fele margarinnal (10 dkg) összekeverjük a dobozos sajtot.
2. krém:
Felaprítjuk a petrezselymet, a tojást és a maradék(10 dkg) margarinnal összekeverjük. Ízlés szerint ízesítjük, mustár, só és bors hozzáadásával.
Összeállítás:
20 perc után kivesszük a sajtot, akkorra megpuhul, szilikonos sütőpapírra tesszük és téglalap alakúra nyújtjuk.
Rákenjük az első krémet (margarin-sajt), ezt befedjük a kocka sonkával, erre kenjük a második krémet(margarin-tojás-petrezselyem), majd feltekerjük.
Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük.
Tipp:
Önálló fogásként,de húsokhoz is kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

