Sonkás sajttekercs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg edami sajt
  • 20 dkg margarin
  • 1 doboz háromszög sajt
  • 25 dkg sonka (kocka alakú)
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors, mustár (ízlés szerint)

Elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük, közben egy edénybe a vizet teszünk, felforraljuk, dupla nejlonzacskóba tesszük a sajtot és a forró vízbe helyezzük.

Lefedjük a lábast fedővel, elzárjuk a tüzet kb 20 percig hagyjuk benne. Addig elkészítjük a krémeket.

1. krém:

Fele margarinnal (10 dkg) összekeverjük a dobozos sajtot.

2. krém:

Felaprítjuk a petrezselymet, a tojást és a maradék(10 dkg) margarinnal összekeverjük. Ízlés szerint ízesítjük, mustár, só és bors hozzáadásával.

Összeállítás:

20 perc után kivesszük a sajtot, akkorra megpuhul, szilikonos sütőpapírra tesszük és téglalap alakúra nyújtjuk.

Rákenjük az első krémet (margarin-sajt), ezt befedjük a kocka sonkával, erre kenjük a második krémet(margarin-tojás-petrezselyem), majd feltekerjük.

Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük.

Tipp:

Önálló fogásként,de húsokhoz is kiváló.