Sajttekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg trappista sajt
- 1,5 l forró víz
Töltelék:
- 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg gépsonka
- só
- pici bors
- tejföl
Elkészítése:
Egy edényben forraljunk fel 1,5 liter vizet. Ha forr, zárjuk el alatta a lángot, és helyezzük bele a sajtot 20 percre. (Az idő fontos, hogy ne puhuljon túl a sajt, különben ragadni fog!)
Amíg a sajt a vízben van, készítsük el a tölteléket: a sonkát a főtt tojásokkal daráljuk le. Sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy krémes tölteléket kapjunk.
A sajtot emeljük ki a vízből, töröljük szárazra, és deszkán nyújtsuk ki vékonyra. Kenjük rá a tölteléket, és tekerjük fel szorosan. Tegyük hűtőbe pár órára.
Tipp:
Kitűnő reggeli, vacsora, vagy hidegtálra is tehetjük, ha partit rendezünk.
Más töltelékkel is készíthetjük, pl. körözöttel, kolbászos-tömlős sajtos, ki mit szeret.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »