Sajttekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg trappista sajt
- 1,5 l forró víz
Töltelék:
- 4 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg gépsonka
- só
- pici bors
- tejföl
Elkészítése:
Egy edényben forraljunk fel 1,5 liter vizet. Ha forr, zárjuk el alatta a lángot, és helyezzük bele a sajtot 20 percre. (Az idő fontos, hogy ne puhuljon túl a sajt, különben ragadni fog!)
Amíg a sajt a vízben van, készítsük el a tölteléket: a sonkát a főtt tojásokkal daráljuk le. Sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy krémes tölteléket kapjunk.
A sajtot emeljük ki a vízből, töröljük szárazra, és deszkán nyújtsuk ki vékonyra. Kenjük rá a tölteléket, és tekerjük fel szorosan. Tegyük hűtőbe pár órára.
Tipp:
Kitűnő reggeli, vacsora, vagy hidegtálra is tehetjük, ha partit rendezünk.
Más töltelékkel is készíthetjük, pl. körözöttel, kolbászos-tömlős sajtos, ki mit szeret.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »