Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Óra hidegtál recept

Óra hidegtál
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A franciasalátához:

    • 1 kg mirelit franciasaláta alap
    • 1 nagy savanykás alma
    • 3 nagy csemegeuborka
    • 1 nagy doboz tejföl
    • 3 evőkanál majonéz
    • 1 evőkanál mustár
    • cukor ízlés szerint
    • 1 kávéskanál só
    • pici bors

    A kaszinótojáshoz:

    • 6 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 teáskanál sajtkrém (én tömlőset használtam)
    • bors

    A továbbiak:

    • 2 hosszú uborkaszelet a mutatónak
    • 1 körszelet uborka a közepére
    • piros arany a számokhoz és a nyilaknak

    Elkészítése:

    A franciasaláta alapot sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, kicsit lehűtjük. Megpucoljuk, apró kockákra vágjuk az almát, uborkákat, majd az összes hozzávalóval együtt a franciasalátához adjuk.

    Jól összekeverjük, kerek tálra halmozzuk. A megpucolt kemény tojásokat félbevágjuk, sárgájukat egy kis tálkába kaparjuk, hozzáadjuk a sajtkrémet, sót, borsot és jól kikeverjük. A fél tojásba visszatöltjük, majd egy órához hasonlóan a franciasaláta ágyra helyezzük.

    A körszelet uborkát a közepébe rakjuk, nyomunk rá egy pötty piros aranyat, a hosszúkás uborkákból kialakítjuk a mutatókat tetszés szerint, a végükre nyilakkal. A tojásokra piros arannyal ráírjuk a számokat. Aki akarja bevonhatja aszpikkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá