Óra hidegtál recept
Hozzávalók:
A franciasalátához:
- 1 kg mirelit franciasaláta alap
- 1 nagy savanykás alma
- 3 nagy csemegeuborka
- 1 nagy doboz tejföl
- 3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- cukor ízlés szerint
- 1 kávéskanál só
- pici bors
A kaszinótojáshoz:
- 6 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 teáskanál sajtkrém (én tömlőset használtam)
- só
- bors
A továbbiak:
- 2 hosszú uborkaszelet a mutatónak
- 1 körszelet uborka a közepére
- piros arany a számokhoz és a nyilaknak
Elkészítése:
A franciasaláta alapot sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, kicsit lehűtjük. Megpucoljuk, apró kockákra vágjuk az almát, uborkákat, majd az összes hozzávalóval együtt a franciasalátához adjuk.
Jól összekeverjük, kerek tálra halmozzuk. A megpucolt kemény tojásokat félbevágjuk, sárgájukat egy kis tálkába kaparjuk, hozzáadjuk a sajtkrémet, sót, borsot és jól kikeverjük. A fél tojásba visszatöltjük, majd egy órához hasonlóan a franciasaláta ágyra helyezzük.
A körszelet uborkát a közepébe rakjuk, nyomunk rá egy pötty piros aranyat, a hosszúkás uborkákból kialakítjuk a mutatókat tetszés szerint, a végükre nyilakkal. A tojásokra piros arannyal ráírjuk a számokat. Aki akarja bevonhatja aszpikkal.