Óra hidegtál recept

Hozzávalók:
A franciasalátához:
- 1 kg mirelit franciasaláta alap
- 1 nagy savanykás alma
- 3 nagy csemegeuborka
- 1 nagy doboz tejföl
- 3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- cukor ízlés szerint
- 1 kávéskanál só
- pici bors
A kaszinótojáshoz:
- 6 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 teáskanál sajtkrém (én tömlőset használtam)
- só
- bors
A továbbiak:
- 2 hosszú uborkaszelet a mutatónak
- 1 körszelet uborka a közepére
- piros arany a számokhoz és a nyilaknak
Elkészítése:
A franciasaláta alapot sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, kicsit lehűtjük. Megpucoljuk, apró kockákra vágjuk az almát, uborkákat, majd az összes hozzávalóval együtt a franciasalátához adjuk.
Jól összekeverjük, kerek tálra halmozzuk. A megpucolt kemény tojásokat félbevágjuk, sárgájukat egy kis tálkába kaparjuk, hozzáadjuk a sajtkrémet, sót, borsot és jól kikeverjük. A fél tojásba visszatöltjük, majd egy órához hasonlóan a franciasaláta ágyra helyezzük.
A körszelet uborkát a közepébe rakjuk, nyomunk rá egy pötty piros aranyat, a hosszúkás uborkákból kialakítjuk a mutatókat tetszés szerint, a végükre nyilakkal. A tojásokra piros arannyal ráírjuk a számokat. Aki akarja bevonhatja aszpikkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »