Hozzávalók:
A franciasalátához:
A kaszinótojáshoz:
A továbbiak:
Elkészítése:
A franciasaláta alapot sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, kicsit lehűtjük. Megpucoljuk, apró kockákra vágjuk az almát, uborkákat, majd az összes hozzávalóval együtt a franciasalátához adjuk.
Jól összekeverjük, kerek tálra halmozzuk. A megpucolt kemény tojásokat félbevágjuk, sárgájukat egy kis tálkába kaparjuk, hozzáadjuk a sajtkrémet, sót, borsot és jól kikeverjük. A fél tojásba visszatöltjük, majd egy órához hasonlóan a franciasaláta ágyra helyezzük.
A körszelet uborkát a közepébe rakjuk, nyomunk rá egy pötty piros aranyat, a hosszúkás uborkákból kialakítjuk a mutatókat tetszés szerint, a végükre nyilakkal. A tojásokra piros arannyal ráírjuk a számokat. Aki akarja bevonhatja aszpikkal.