Óra hidegtál

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A franciasalátához:

  • 1 kg mirelit franciasaláta alap
  • 1 nagy savanykás alma
  • 3 nagy csemegeuborka
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • cukor ízlés szerint
  • 1 kávéskanál só
  • pici bors

A kaszinótojáshoz:

  • 6 főtt tojás
  • 2 teáskanál sajtkrém (én tömlőset használtam)
  • bors

A továbbiak:

  • 2 hosszú uborkaszelet a mutatónak
  • 1 körszelet uborka a közepére
  • piros arany a számokhoz és a nyilaknak

Elkészítése:

A franciasaláta alapot sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, kicsit lehűtjük. Megpucoljuk, apró kockákra vágjuk az almát, uborkákat, majd az összes hozzávalóval együtt a franciasalátához adjuk.

Jól összekeverjük, kerek tálra halmozzuk. A megpucolt kemény tojásokat félbevágjuk, sárgájukat egy kis tálkába kaparjuk, hozzáadjuk a sajtkrémet, sót, borsot és jól kikeverjük. A fél tojásba visszatöltjük, majd egy órához hasonlóan a franciasaláta ágyra helyezzük.

A körszelet uborkát a közepébe rakjuk, nyomunk rá egy pötty piros aranyat, a hosszúkás uborkákból kialakítjuk a mutatókat tetszés szerint, a végükre nyilakkal. A tojásokra piros arannyal ráírjuk a számokat. Aki akarja bevonhatja aszpikkal.