Nyári krumplisaláta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A salátához
- 70 dkg burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 közepes lila hagyma
- 1 közepes kígyóuborka
- 20 dkg zöldborsó
- 2 dl tejföl
- 10 ek majonéz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A díszítéshez
- 3 db koktélparadicsom
- 3 db fekete olajbogyó
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A burgonyát héjastól megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
A zöldborsót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A megpucolt főtt tojást, a lila hagymát és az uborkát felszeleteljük.
Egy tálba tesszük a megpucolt és felkarikázott alapanyagokat, hozzáadjuk a tejfölt, majonézt. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, belepréseljük a fokhagymát, és óvatosan összekeverjük.
A tetejét simára igazgatjuk kanál segítségével, vékony tejföl réteget húzunk rá.
A koktélparadicsomot felszeleteljük, virágformát alakítunk ki vele.
Olajbogyó a virágunk közepe, petrezselyem szárával és a leveleivel díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.