Nyári krumplisaláta recept

Hozzávalók:
A salátához
- 70 dkg burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 közepes lila hagyma
- 1 közepes kígyóuborka
- 20 dkg zöldborsó
- 2 dl tejföl
- 10 ek majonéz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A díszítéshez
- 3 db koktélparadicsom
- 3 db fekete olajbogyó
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A burgonyát héjastól megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
A zöldborsót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A megpucolt főtt tojást, a lila hagymát és az uborkát felszeleteljük.
Egy tálba tesszük a megpucolt és felkarikázott alapanyagokat, hozzáadjuk a tejfölt, majonézt. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, belepréseljük a fokhagymát, és óvatosan összekeverjük.
A tetejét simára igazgatjuk kanál segítségével, vékony tejföl réteget húzunk rá.
A koktélparadicsomot felszeleteljük, virágformát alakítunk ki vele.
Olajbogyó a virágunk közepe, petrezselyem szárával és a leveleivel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »