Kolbásszal töltött karaj recept

Hozzávalók:
- karaj egyben
- kolbász
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
A karajt jól mossuk át, éles késsel a közepét vágjuk be.
A kolbászról húzzuk le a bőrét és, hogy jól be tudjuk a karajba tölteni, előtte én fagyasztóba szoktam, tenni. Elég fél órára, majd beletesszük a karaj nyílásába. Sózzuk, borsozzuk, egyéb kedvenc fűszerekkel jól bedörzsöljük (én petrezselymet is szórtam rá).
Egy jénai edénybe öntünk kevés vizet, beletesszük a karajt, amit jól meglocsolunk olajjal.
Alufóliával szorosan lefedjük, majd 200 fokos sütőben kb 1,5-2 óráig puhítjuk. A végén levehetjük a fóliát hogy, megpiruljon kicsit a teteje.
Ha elkészült, fontos, hogy pár óra elteltével szeleteljük, vagy másnap, mert akkor nem esnek szét a szeletek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »