Kolbásszal töltött karaj recept

Hozzávalók:
- karaj egyben
- kolbász
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
A karajt jól mossuk át, éles késsel a közepét vágjuk be.
A kolbászról húzzuk le a bőrét és, hogy jól be tudjuk a karajba tölteni, előtte én fagyasztóba szoktam, tenni. Elég fél órára, majd beletesszük a karaj nyílásába. Sózzuk, borsozzuk, egyéb kedvenc fűszerekkel jól bedörzsöljük (én petrezselymet is szórtam rá).
Egy jénai edénybe öntünk kevés vizet, beletesszük a karajt, amit jól meglocsolunk olajjal.
Alufóliával szorosan lefedjük, majd 200 fokos sütőben kb 1,5-2 óráig puhítjuk. A végén levehetjük a fóliát hogy, megpiruljon kicsit a teteje.
Ha elkészült, fontos, hogy pár óra elteltével szeleteljük, vagy másnap, mert akkor nem esnek szét a szeletek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »