Kemény tojás zöldborsós mártásban recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg szalonna
- 1 dl tej
- 13 dkg vaj
- 1/2 citrom leve
- 15 dkg konzerv zöldborsó
- só,őrölt bors
Elkészítése:
Főzzünk keményre 8 db tojást. 10 dkg szalonnát vágjuk fel vékony szeletekre,forró serpenyőben pirítsuk meg,majd szedjük ki,és papírtörlőn csepegtessük le.Vízgőz fölött főzzünk sűrűre 1dl tejet,13dkg vajat,2 tojás sárgáját.Ízlés szerint ízesítsük sóval,borssal és a citrom levével,majd keverjük hozzá a borsót.A kemény tojásokat pucoljuk meg és hosszában vágjuk ketté.A pirított szalonnaszeletek nagy részét tegyük egy jénai tál aljára,rakjuk rá a fél tojásokat és az egészet öntsük le a borsós mártással.A tetejét a maradék szalonnaszeletekkel díszítsük.Jól lehűtve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.