Kaszinótojás, franicasaláta alapon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A franciasaláta ágyhoz:
- 1 kg franciasaláta alap (gyorsfagyasztott)
- 1 kápia paprika vagy más színes paprika
- 2-3 alma
- 5-6 apró csemegeuborka
- 850 g tejföl
- 1 nagy kanál mustár
- bors ízlés szerint
- 5 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a sárgája szétnyomva, a salátába keverve, a fehérje felkockázva)
- kevés só vagy ételízesítő
A kaszinótojáshoz:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ételízesítő
- szárított petrezselyemzöld
- kevés őrölt pirospaprika
- 2 kanál tejföl
Elkészítése:
A vegyes zöldséget sós vagy ételízesítős vízben megfőzzük. Közben kockákra vágjuk a meghámozott almát, az uborkát, a tojás fehérjét és a színes paprikát. A paprikát a legvégén hozzáadjuk a vegyes zöldséghez és együtt leszűrjük. A paprikát elég egy pillanatra blansírozni, mert nem cél a megfőzése.
Mikor lecsöpögött a vegyes zöldség, hozzákeverjük a tejfölt, a villával szétnyomott tojás sárgáját, a kockázott csemege uborkát, és az almát. Mustárt, őrölt borsot is keverünk bele, és sót vagy ételízesítőt teszünk hozzá ízlés szerint. Más esetekben nagyon ételízesítő ellenes vagyok, de ebbe én is teszek, módjával.
Hűtőbe teszem a salátát és közben keményre főzök 10 tojást. Mikor kihűlt megpucolom őket. A tojásokat hosszában kettévágom és kifejtem belőle a sárgáját külön edénybe.
A sárgáját villával szétnyomom, majd tejföllel, ételízesítővel, kevés őrölt pirospaprikával, szárított petrezselyemzölddel jól elkeverem. Viszonylag sűrű masszát kell kapni, amit a tojás kifejtett sárgájának helyére töltök vissza.
Ezeket a közben ismét megkóstolt, esetleg újra fűszerezett franciasalátának (amit nem túl magas tálba halmozok) a tetejére fektetem úgy, hogy vigyázok, a töltött tojások ne szennyeződjenek. Petrezselyem zölddel, más, színes zöldségekkel, de a maradék fűszerezett tojássárgájával is díszíthető a hidegtál.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »