Kaszinótojás, franicasaláta alapon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A franciasaláta ágyhoz:
- 1 kg franciasaláta alap (gyorsfagyasztott)
- 1 kápia paprika vagy más színes paprika
- 2-3 alma
- 5-6 apró csemegeuborka
- 850 g tejföl
- 1 nagy kanál mustár
- bors ízlés szerint
- 5 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a sárgája szétnyomva, a salátába keverve, a fehérje felkockázva)
- kevés só vagy ételízesítő
A kaszinótojáshoz:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ételízesítő
- szárított petrezselyemzöld
- kevés őrölt pirospaprika
- 2 kanál tejföl
Elkészítése:
A vegyes zöldséget sós vagy ételízesítős vízben megfőzzük. Közben kockákra vágjuk a meghámozott almát, az uborkát, a tojás fehérjét és a színes paprikát. A paprikát a legvégén hozzáadjuk a vegyes zöldséghez és együtt leszűrjük. A paprikát elég egy pillanatra blansírozni, mert nem cél a megfőzése.
Mikor lecsöpögött a vegyes zöldség, hozzákeverjük a tejfölt, a villával szétnyomott tojás sárgáját, a kockázott csemege uborkát, és az almát. Mustárt, őrölt borsot is keverünk bele, és sót vagy ételízesítőt teszünk hozzá ízlés szerint. Más esetekben nagyon ételízesítő ellenes vagyok, de ebbe én is teszek, módjával.
Hűtőbe teszem a salátát és közben keményre főzök 10 tojást. Mikor kihűlt megpucolom őket. A tojásokat hosszában kettévágom és kifejtem belőle a sárgáját külön edénybe.
A sárgáját villával szétnyomom, majd tejföllel, ételízesítővel, kevés őrölt pirospaprikával, szárított petrezselyemzölddel jól elkeverem. Viszonylag sűrű masszát kell kapni, amit a tojás kifejtett sárgájának helyére töltök vissza.
Ezeket a közben ismét megkóstolt, esetleg újra fűszerezett franciasalátának (amit nem túl magas tálba halmozok) a tetejére fektetem úgy, hogy vigyázok, a töltött tojások ne szennyeződjenek. Petrezselyem zölddel, más, színes zöldségekkel, de a maradék fűszerezett tojássárgájával is díszíthető a hidegtál.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »