Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kaszinótojás, franicasaláta alapon recept

Kaszinótojás, franicasaláta alapon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A franciasaláta ágyhoz:

    • 1 kg franciasaláta alap (gyorsfagyasztott)
    • 1 kápia paprika vagy más színes paprika
    • 2-3 alma
    • 5-6 apró csemegeuborka
    • 850 g tejföl
    • 1 nagy kanál mustár
    • bors ízlés szerint
    • 5 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a sárgája szétnyomva, a salátába keverve, a fehérje felkockázva)
    • kevés só vagy ételízesítő

    A kaszinótojáshoz:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ételízesítő
    • szárított petrezselyemzöld
    • kevés őrölt pirospaprika
    • 2 kanál tejföl

    Elkészítése:

    A vegyes zöldséget sós vagy ételízesítős vízben megfőzzük. Közben kockákra vágjuk a meghámozott almát, az uborkát, a tojás fehérjét és a színes paprikát. A paprikát a legvégén hozzáadjuk a vegyes zöldséghez és együtt leszűrjük. A paprikát elég egy pillanatra blansírozni, mert nem cél a megfőzése.

    Mikor lecsöpögött a vegyes zöldség, hozzákeverjük a tejfölt, a villával szétnyomott tojás sárgáját, a kockázott csemege uborkát, és az almát. Mustárt, őrölt borsot is keverünk bele, és sót vagy ételízesítőt teszünk hozzá ízlés szerint. Más esetekben nagyon ételízesítő ellenes vagyok, de ebbe én is teszek, módjával.

    Hűtőbe teszem a salátát és közben keményre főzök 10 tojást. Mikor kihűlt megpucolom őket. A tojásokat hosszában kettévágom és kifejtem belőle a sárgáját külön edénybe.

    A sárgáját villával szétnyomom, majd tejföllel, ételízesítővel, kevés őrölt pirospaprikával, szárított petrezselyemzölddel jól elkeverem. Viszonylag sűrű masszát kell kapni, amit a tojás kifejtett sárgájának helyére töltök vissza.

    Ezeket a közben ismét megkóstolt, esetleg újra fűszerezett franciasalátának (amit nem túl magas tálba halmozok) a tetejére fektetem úgy, hogy vigyázok, a töltött tojások ne szennyeződjenek. Petrezselyem zölddel, más, színes zöldségekkel, de a maradék fűszerezett tojássárgájával is díszíthető a hidegtál.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá