Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsamájpástétom recept

Kacsamájpástétom
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pecsenye kacsamáj
    • 1 kis fej lila hagyma
    • bors
    • majoranna
    • 2-3 dl főzőtejszín
    • 5 ek liba-, vagy kacsazsír

    Elkészítése:

    A kacsamájat alaposan megmossuk, a hártyától megtisztítjuk. A libazsírban alaposan megsütjük a kacsamájat.

    Ha kész, turmixgépbe dobjuk, sózzuk, borsozzuk, majorannát adunk hozzá.
    Elkezdjük aprítani, beledobjuk a lila hagymát, majd hozzáöntjük a tejszínt is. Addig pürésítjük amíg habos, krém állaga nem lesz. Ha nem elég krémes akkor teszünk bele 1-2 evőkanál kacsazsírt is.

    Őzgerinc formába folpackot teszünk, a pástétomot beleöntjük, és pár órára a hűtőbe tesszük. Pirítóssal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá