Kacsamájpástétom recept
Hozzávalók:
- 1 kg pecsenye kacsamáj
- 1 kis fej lila hagyma
- só
- bors
- majoranna
- 2-3 dl főzőtejszín
- 5 ek liba-, vagy kacsazsír
Elkészítése:
A kacsamájat alaposan megmossuk, a hártyától megtisztítjuk. A libazsírban alaposan megsütjük a kacsamájat.
Ha kész, turmixgépbe dobjuk, sózzuk, borsozzuk, majorannát adunk hozzá.
Elkezdjük aprítani, beledobjuk a lila hagymát, majd hozzáöntjük a tejszínt is. Addig pürésítjük amíg habos, krém állaga nem lesz. Ha nem elég krémes akkor teszünk bele 1-2 evőkanál kacsazsírt is.
Őzgerinc formába folpackot teszünk, a pástétomot beleöntjük, és pár órára a hűtőbe tesszük. Pirítóssal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »

