Kacsamájpástétom

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg pecsenye kacsamáj
  • 1 kis fej lila hagyma
  • bors
  • majoranna
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • 5 ek liba-, vagy kacsazsír

Elkészítése:

A kacsamájat alaposan megmossuk, a hártyától megtisztítjuk. A libazsírban alaposan megsütjük a kacsamájat.

Ha kész, turmixgépbe dobjuk, sózzuk, borsozzuk, majorannát adunk hozzá.
Elkezdjük aprítani, beledobjuk a lila hagymát, majd hozzáöntjük a tejszínt is. Addig pürésítjük amíg habos, krém állaga nem lesz. Ha nem elég krémes akkor teszünk bele 1-2 evőkanál kacsazsírt is.

Őzgerinc formába folpackot teszünk, a pástétomot beleöntjük, és pár órára a hűtőbe tesszük. Pirítóssal tálaljuk.