Húsvéti kiscsirkék és kaszinótojás recept
Hozzávalók:
A csirkéhez:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 natúr cikk sajt
- só
- őrölt bors
- 3 tk majonéz
- 1 mk mustár
A formázáshoz:
- egész bors (szemének)
- piros paprika (csőrének)
- 1 mandarin a taréjnak
- 1 uborka a szárnyának
- 1 fej jégsaláta
A kaszinótojáshoz:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 paradicsom
- 4 (Medve) kocka sajt
- 1 kis fej hagyma
- 1 tk mustár
- 1 tk majonéz
- 1 fej saláta
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
Csirke: a tojásokat keményre főztem, kihűtöttem, majd félbe vágtam. A tojás sárgákat kikapartam és a többi hozzávalókkal krémesre kevertem. Vizes kézzel formáztam meg a testét és a tojásfehérjékbe helyeztem, egy kisebb gombóc a feje. Csőrét kápia piros paprikából, a taréjt mandarinból, a szárnyakat uborkából vágtam ki. Egész bors a szem. Egy tálcát megmosott jégsaláta levelekkel borítottam és a csirkéket és a kaszinótojást ráhelyeztem.
Kaszinótojás: a tojásokat keményre főztem, héját leszedtem, félbe vágtam, a sárgákat kikapartam.
A megtisztított hagymát apróra vágtam. A tojás sárgájákat a sajttal kikevertem, majd hozzáadtam a finomra vágott hagymát, a mustárt, 1 tk majonézt, a sót és a borsot.
A tojásfehérjéket megtöltöttem a krémmel, majd a töltelékkel lefelé ráborítottam a saláta levelekre. Mindegyik tojás tetejére egy-egy paradicsom kalapot borítottam, amit majonéz pettyekkel díszítettem.