Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti kiscsirkék és kaszinótojás recept

Húsvéti kiscsirkék és kaszinótojás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A csirkéhez:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 natúr cikk sajt
    • őrölt bors
    • 3 tk majonéz
    • 1 mk mustár

    A formázáshoz:

    • egész bors (szemének)
    • piros paprika (csőrének)
    • 1 mandarin a taréjnak
    • 1 uborka a szárnyának
    • 1 fej jégsaláta

    A kaszinótojáshoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 paradicsom
    • 4 (Medve) kocka sajt
    • 1 kis fej hagyma
    • 1 tk mustár
    • 1 tk majonéz
    • 1 fej saláta
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    Csirke: a tojásokat keményre főztem, kihűtöttem, majd félbe vágtam. A tojás sárgákat kikapartam és a többi hozzávalókkal krémesre kevertem. Vizes kézzel formáztam meg a testét és a tojásfehérjékbe helyeztem, egy kisebb gombóc a feje. Csőrét kápia piros paprikából, a taréjt mandarinból, a szárnyakat uborkából vágtam ki. Egész bors a szem. Egy tálcát megmosott jégsaláta levelekkel borítottam és a csirkéket és a kaszinótojást ráhelyeztem.

    Kaszinótojás: a tojásokat keményre főztem, héját leszedtem, félbe vágtam, a sárgákat kikapartam.

    A megtisztított hagymát apróra vágtam. A tojás sárgájákat a sajttal kikevertem, majd hozzáadtam a finomra vágott hagymát, a mustárt, 1 tk majonézt, a sót és a borsot.
    A tojásfehérjéket megtöltöttem a krémmel, majd a töltelékkel lefelé ráborítottam a saláta levelekre. Mindegyik tojás tetejére egy-egy paradicsom kalapot borítottam, amit majonéz pettyekkel díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá