Húsvéti kiscsirkék és kaszinótojás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A csirkéhez:

  • 5 tojás
  • 6 natúr cikk sajt
  • őrölt bors
  • 3 tk majonéz
  • 1 mk mustár

A formázáshoz:

  • egész bors (szemének)
  • piros paprika (csőrének)
  • 1 mandarin a taréjnak
  • 1 uborka a szárnyának
  • 1 fej jégsaláta

A kaszinótojáshoz:

  • 4 tojás
  • 2 paradicsom
  • 4 (Medve) kocka sajt
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 tk mustár
  • 1 tk majonéz
  • 1 fej saláta
  • őrölt bors

Elkészítése:

Csirke: a tojásokat keményre főztem, kihűtöttem, majd félbe vágtam. A tojás sárgákat kikapartam és a többi hozzávalókkal krémesre kevertem. Vizes kézzel formáztam meg a testét és a tojásfehérjékbe helyeztem, egy kisebb gombóc a feje. Csőrét kápia piros paprikából, a taréjt mandarinból, a szárnyakat uborkából vágtam ki. Egész bors a szem. Egy tálcát megmosott jégsaláta levelekkel borítottam és a csirkéket és a kaszinótojást ráhelyeztem.

Kaszinótojás: a tojásokat keményre főztem, héját leszedtem, félbe vágtam, a sárgákat kikapartam.

A megtisztított hagymát apróra vágtam. A tojás sárgájákat a sajttal kikevertem, majd hozzáadtam a finomra vágott hagymát, a mustárt, 1 tk majonézt, a sót és a borsot.
A tojásfehérjéket megtöltöttem a krémmel, majd a töltelékkel lefelé ráborítottam a saláta levelekre. Mindegyik tojás tetejére egy-egy paradicsom kalapot borítottam, amit majonéz pettyekkel díszítettem.