Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hóemberes majonézes krumplisaláta recept

Hóemberes majonézes krumplisaláta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Salátához:

    • 1,5 kg burgonya
    • 3 közepes vöröshagyma
    • 3 dl víz
    • 1 dl napraforgóolaj
    • 2 ek cukor
    • só ízlés szerint
    • 20 dkg majonéz
    • 2 dl tejföl

    Díszítéshez:

    • 2 szál petrezselyem
    • 2 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 db fekete olajbogyó
    • 1 kis sárgarépa
    • 1 közepes kovászos uborka
    • 1 közepes paradicsom

    Elkészítése:

    Salátához:

    A burgonyát megmossuk, megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és végül felkarikázzuk.
    Megtisztítjuk a hagymákat, cikkekre szeleteljük, és a burgonyához adjuk.

    Elkeverjük a vizet a sóval, a cukorral és az olajjal, majd a hagymás burgonyára öntjük. Pár órát állni hagyjuk, közben egyszer-kétszer összekeverjük.

    Kikeverjük a majonézt a tejföllel, majd ezt is ráöntjük a salátára.

    Díszítéshez:

    A főtt tojásokat kettévágjuk, hóember alakot formálunk belőlük.
    Az olajbogyókat felaprítjuk, ezek lesznek a hóemberek gombjai, szemei és a kezük. Paradicsomból vékony cikkeket vágunk, ezek lesznek a hóemberek sáljai, a szájuk és az orruk.

    Az uborkát ketté szeljük, miután levágtuk a végeit, ezek lesznek a sapkák. A sárgarépa vékony csíkja a seprű nyele, uborkaszelet a seprű vége.

    Fodros petrezselyemmel körberakjuk a tál szélét, hogy még látványosabb legyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá