Hozzávalók:
Salátához:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A burgonyát megmossuk, megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és végül felkarikázzuk.
Megtisztítjuk a hagymákat, cikkekre szeleteljük, és a burgonyához adjuk.
Elkeverjük a vizet a sóval, a cukorral és az olajjal, majd a hagymás burgonyára öntjük. Pár órát állni hagyjuk, közben egyszer-kétszer összekeverjük.
Kikeverjük a majonézt a tejföllel, majd ezt is ráöntjük a salátára.
A főtt tojásokat kettévágjuk, hóember alakot formálunk belőlük.
Az olajbogyókat felaprítjuk, ezek lesznek a hóemberek gombjai, szemei és a kezük. Paradicsomból vékony cikkeket vágunk, ezek lesznek a hóemberek sáljai, a szájuk és az orruk.
Az uborkát ketté szeljük, miután levágtuk a végeit, ezek lesznek a sapkák. A sárgarépa vékony csíkja a seprű nyele, uborkaszelet a seprű vége.
Fodros petrezselyemmel körberakjuk a tál szélét, hogy még látványosabb legyen.