Hagymás krumplisaláta recept

Hozzávalók:
- 0,5 l tartármártás
- 0.5 kg krumpli, megpucolva, apróra vágva
- 2 fej vöröshagyma, vagy 20-30 dkg póréhagyma, apróra vágva
- só
- bors
Elkészítés: Először a burgonyát sós vízben főzzük meg, de ügyelünk arra, hogy ne főzzük túl. Érdemes apróbb szemű burgonyákat választani, melyeket a pucolás után csak ketté, esetleg négybe kell vágni.
Ezt követően már csak annyi dolgunk van, hogy a burgonyát és a hagymát összekeverjük a majonézzel, és fűszerezzünk.
Ha túl csípősnek, és szagosnak találnák a hagymát, akkor serpenyőben néhány másodpercig pirítsák egy nagyon kevés olajon. Így a hagyma megőrzi a nyers állapotát, de az illóolajaiból sokat veszít.
A kész hagymás krumplisalátát ezt követően hűtsük be, és néhány óráig hagyjuk, hogy az ízei összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »