Hagymás krumplisaláta recept

Hozzávalók:
- 0,5 l tartármártás
- 0.5 kg krumpli, megpucolva, apróra vágva
- 2 fej vöröshagyma, vagy 20-30 dkg póréhagyma, apróra vágva
- só
- bors
Elkészítés: Először a burgonyát sós vízben főzzük meg, de ügyelünk arra, hogy ne főzzük túl. Érdemes apróbb szemű burgonyákat választani, melyeket a pucolás után csak ketté, esetleg négybe kell vágni.
Ezt követően már csak annyi dolgunk van, hogy a burgonyát és a hagymát összekeverjük a majonézzel, és fűszerezzünk.
Ha túl csípősnek, és szagosnak találnák a hagymát, akkor serpenyőben néhány másodpercig pirítsák egy nagyon kevés olajon. Így a hagyma megőrzi a nyers állapotát, de az illóolajaiból sokat veszít.
A kész hagymás krumplisalátát ezt követően hűtsük be, és néhány óráig hagyjuk, hogy az ízei összeérjenek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »