Hagymás krumplisaláta recept

Hozzávalók:
- 0,5 l tartármártás
- 0.5 kg krumpli, megpucolva, apróra vágva
- 2 fej vöröshagyma, vagy 20-30 dkg póréhagyma, apróra vágva
- só
- bors
Elkészítés: Először a burgonyát sós vízben főzzük meg, de ügyelünk arra, hogy ne főzzük túl. Érdemes apróbb szemű burgonyákat választani, melyeket a pucolás után csak ketté, esetleg négybe kell vágni.
Ezt követően már csak annyi dolgunk van, hogy a burgonyát és a hagymát összekeverjük a majonézzel, és fűszerezzünk.
Ha túl csípősnek, és szagosnak találnák a hagymát, akkor serpenyőben néhány másodpercig pirítsák egy nagyon kevés olajon. Így a hagyma megőrzi a nyers állapotát, de az illóolajaiból sokat veszít.
A kész hagymás krumplisalátát ezt követően hűtsük be, és néhány óráig hagyjuk, hogy az ízei összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »