Fűszeres burgonyával töltött csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell
- 20 dkg bacon
- 10 dkg újhagyma vagy póréhagyma
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 krumpli
- só
- bors
Elkészítése:
A krumplit kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.
Egy őzgerincformát kizsírozunk és keresztben bele fektetjük a bacon szeleteket.
A húst hosszúkás szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk és a baconre simítjuk. A hússzélek ugyanúgy kilóghatnak az őzgerincből, mint a bacon.
A hagymát felkarikázzuk a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a sajtot apró kockákra vagy kis rudacskákra vágjuk. Mindezt összekeverjük egy tojással, a főtt burgonyával, sóval, borssal. A húsra halmozzuk a tölteléket, jól lenyomkodjuk és ráhajtjuk a húst és bacont.
Letakarjuk, sütjük 40 percig, majd a fóliát levéve még sütjük 20 percig, kiborítjuk az őzgerincből, majd hidegen felszeleteljük.
Tipp:
Hidegtálakra nagyon mutatós és nagyon finom, hiszen egyben hús és a köret is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

