Fűszeres burgonyával töltött csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell
- 20 dkg bacon
- 10 dkg újhagyma vagy póréhagyma
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg sajt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 krumpli
- só
- bors
Elkészítése:
A krumplit kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.
Egy őzgerincformát kizsírozunk és keresztben bele fektetjük a bacon szeleteket.
A húst hosszúkás szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk és a baconre simítjuk. A hússzélek ugyanúgy kilóghatnak az őzgerincből, mint a bacon.
A hagymát felkarikázzuk a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a sajtot apró kockákra vagy kis rudacskákra vágjuk. Mindezt összekeverjük egy tojással, a főtt burgonyával, sóval, borssal. A húsra halmozzuk a tölteléket, jól lenyomkodjuk és ráhajtjuk a húst és bacont.
Letakarjuk, sütjük 40 percig, majd a fóliát levéve még sütjük 20 percig, kiborítjuk az őzgerincből, majd hidegen felszeleteljük.
Tipp:
Hidegtálakra nagyon mutatós és nagyon finom, hiszen egyben hús és a köret is.