Franciasaláta recept

Hozzávalók:
- 0,5 l tartármártás
- 15 dkg zöldborsó – megpárolva
- 15 dkg sárgarépa, megpucolva, felkockázva, megpárolva
- 15 dkg alma, megpucolva, felkockázva
- 15 dkg savanyú uborka, felkockázva
- 15 dkg burgonya, megpucolva, felkockázva, megpárolva
- só
- bors
Elkészítés: A franciasaláta titka, hogy ropognia kell, vagyis a sárgarépát és a zöldborsót semmi képpen ne pároljuk túl, és igyekezzünk a burgonyát sem túlfőzni. Egyébként csak annyi dolgunk van, hogy a párolt és nyers zöldségeket keverjük össze a tartármártással, és szükség szerint sózzunk, borsozzunk.
Az elkészült franciasalátát néhány órára tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízei.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »