Franciasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 0,5 l tartármártás
  • 15 dkg zöldborsó – megpárolva
  • 15 dkg sárgarépa, megpucolva, felkockázva, megpárolva
  • 15 dkg alma, megpucolva, felkockázva
  • 15 dkg savanyú uborka, felkockázva
  • 15 dkg burgonya, megpucolva, felkockázva, megpárolva
  • bors

Elkészítés: A franciasaláta titka, hogy ropognia kell, vagyis a sárgarépát és a zöldborsót semmi képpen ne pároljuk túl, és igyekezzünk a burgonyát sem túlfőzni. Egyébként csak annyi dolgunk van, hogy a párolt és nyers zöldségeket keverjük össze a tartármártással, és szükség szerint sózzunk, borsozzunk.

Az elkészült franciasalátát néhány órára tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízei.