Csésze díszítésű sonkatorta recept

Elkészítése:
1,5 dl vízben a leveskockát felforraljuk.Még melegen hozzákeverjük a zselatint, a felaprított lilahagymát, uborkát,apróra vágott, főtt sárgarépát és a zöldborsót és 2 db kockára vágott főtt tojást. Pár szelet felcsíkozott sonkát is adunk hozzá.Belekeverjük a majonézt és a tejfölt,ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Egy kerek tálat kibélelünk sonkával,beleöntjük a majonézes keverék felét,a megmaradt tojást ketté vágjuk,elosztjuk a tetején,erre ráöntjük a megmaradt keveréket. Tetejére sonkaszeleteket rakunk,hűtőbe tesszük. 4-5 óra után formából kiöntjük.
Tetejére a főtt tojásoknak a tetejét levágjuk,kivesszük a sárgáját, összedolgozzuk 1 teáskanál tejföllel és 1/2 mokkáskanál mustárral, majd megtöltjük a tojásokat. A paradicsomból vékony karikákat szeletelünk erre ráültetjük a töltött tojást.Vékony paradicsom szeleteket ketté vágunk,ezek lesznek a csésze fülei.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »