Csésze díszítésű sonkatorta recept

Elkészítése:
1,5 dl vízben a leveskockát felforraljuk.Még melegen hozzákeverjük a zselatint, a felaprított lilahagymát, uborkát,apróra vágott, főtt sárgarépát és a zöldborsót és 2 db kockára vágott főtt tojást. Pár szelet felcsíkozott sonkát is adunk hozzá.Belekeverjük a majonézt és a tejfölt,ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Egy kerek tálat kibélelünk sonkával,beleöntjük a majonézes keverék felét,a megmaradt tojást ketté vágjuk,elosztjuk a tetején,erre ráöntjük a megmaradt keveréket. Tetejére sonkaszeleteket rakunk,hűtőbe tesszük. 4-5 óra után formából kiöntjük.
Tetejére a főtt tojásoknak a tetejét levágjuk,kivesszük a sárgáját, összedolgozzuk 1 teáskanál tejföllel és 1/2 mokkáskanál mustárral, majd megtöltjük a tojásokat. A paradicsomból vékony karikákat szeletelünk erre ráültetjük a töltött tojást.Vékony paradicsom szeleteket ketté vágunk,ezek lesznek a csésze fülei.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »