Hozzávalók:
Díszítéshez:
Elkészítése:
1,5 dl vízben a leveskockát felforraljuk.Még melegen hozzákeverjük a zselatint, a felaprított lilahagymát, uborkát,apróra vágott, főtt sárgarépát és a zöldborsót és 2 db kockára vágott főtt tojást. Pár szelet felcsíkozott sonkát is adunk hozzá.Belekeverjük a majonézt és a tejfölt,ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Egy kerek tálat kibélelünk sonkával,beleöntjük a majonézes keverék felét,a megmaradt tojást ketté vágjuk,elosztjuk a tetején,erre ráöntjük a megmaradt keveréket. Tetejére sonkaszeleteket rakunk,hűtőbe tesszük. 4-5 óra után formából kiöntjük.
Tetejére a főtt tojásoknak a tetejét levágjuk,kivesszük a sárgáját, összedolgozzuk 1 teáskanál tejföllel és 1/2 mokkáskanál mustárral, majd megtöltjük a tojásokat. A paradicsomból vékony karikákat szeletelünk erre ráültetjük a töltött tojást.Vékony paradicsom szeleteket ketté vágunk,ezek lesznek a csésze fülei.