Bajor burgonyasaláta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál só
- 30 dkg majonéz
- 2 dl tejföl
- 1 csomag Knorr Rafinéria tepsis kolbászos burgonya
- bors ízlés szerint
- 30 dkg juhbeles virsli
- 4 közepes újhagyma
- 3 ek tejföl
- 1 db főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes piros kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
Burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és felszeleteljük. A virslit és a tojást megfőzzük és felkarikázzuk a hagymával együtt.
A tejfölt a majonézzel és a knorros keverékkel összekeverjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Hozzáadjuk a felszeletelt alapanyagokat és óvatosan összekeverjük.
Egy tálba halmozzuk.Tetejére húzunk egy réteg tejfölt, és elkészítjük rá a kakast. 2 szelet főtt tojás a teste és a feje, 1 db egész bors a szeme, paprikából kivágjuk a lábait, a szárnyát, a csőrét és a taraját. Petrezselyemzölddel körbe rakjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.