Aszpikos tojás recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tojások alját tűvel kiszúrjuk és kis hegyes ollóval lyukat vágunk rá, majd megfordítjuk és kirázzuk belőlük a tartalmát, amit más ételekhez fel lehet használni.
A tojáshéjakat folyó vízzel többször alaposan kiöblítjük és a lyukkal lefelé egy tojástartóba téve alaposan kicsepegtetjük, amíg meg nem szárad a belseje (kb. fél nap kell).
A tölteléket a kukorica és a zöldborsó kivételével apró kockákra vágjuk és a színeket összeállítva belerétegeljük a tojásokba.
A húsleves,- vagy az ételízesítőből főzött leveslét a zselatin tasakján leírt módon elkészítjük. Miután kissé visszahűlt, egy kisebb tölcsér segítségével felöntjük vele a töltött tojásokat.
Hűtőszekrényben dermesztjük minimum 3 órán át, ezután óvatosan leszedegetjük a tojások héját.
Hidegtálakhoz, pirítós mellé, ill. főfogáshoz köretnek is kitűnő. Én zsebes karajjal és rizibizivel szervíroztam.
Tipp:
Főleg Húsvét előtt a sütisütések folyamán már el lehet kezdeni gyűjtögetni a tojáshéjakat, hogy a főtt sonkából és a köretekből igényes, guszta hidegtálat tudjunk varázsolni az ünnepi asztalra! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »