Zsályás rántott lazac recept

Hozzávalók:
Körethez:
- 1/2 kg burgonya
- pár kanál liba vagy kacsazsír
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kanál zsemlemorzsa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg CORN FLAKES morzsa kicsit durvára törve
- 2 dl étolaj a sütéshez
Rántott lazachoz:
- 2 db 20 dkg-os lazacfilé
- 1 kávéskanál szárított, őrölt zsálya
- só
- 1 kanál olíva olaj
- 1 kanál citromlé
Panírozáshoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 dl tej
- liszt
- zsemlemorzsa
Salátához:
- 10 dkg lila káposzta
- 1 fej lilahagyma
- 1/2 szál póréhagyma
- 1 sárga és 1 piros paprika
- 2 paradicsom
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 3 csemege uborka
- só
- 1/2 dl olíva olaj
- balzsamecet ízlés szerint
- 1/2 tubus majonéz
- 3 marék zöld csíra
Elkészítése:
A tisztított, mosott burgonyát a fokhagymával, sóval és a zsiradékkal egy közepes tepsibe tesszük és 200 fokon pirosra sütjük. Ha kihűlt lereszeljük, hozzáadjuk a zsemyemorzsát, sót, tojást. Kis golyókat formázunk belőle és beleforgatjuk a durvára tört conr flakes morzsába és hűtőbe tesszük.
A lazacot bekenjük olíva olajjal, meghintjük sóval, zsályával és a citromlével. Pár órára hűtőbe tesszük ezt is. Ezért célszerű először a lazacot bepácolni.
A salátához való zöldségféléket vékonyan felszeljük, picit megsózzuk. Az olajat, ecetet, és a fűszerkeveréket összekeverjük, majd a salátára öntjük. Beletesszük a csírát és a petrezselyemzöldet durvára vágva, majd összekeverjük. Tálaláskor adjuk hozzá a majonézt.
A lazacot szokásos módon panírozzuk a burgonyagolyókkal együtt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »