Vajon sült halfilé grillezett zöldségekkel recept
Galéria (7)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé
- 5 dkg vaj
- 2 db cékla
- 2 db sárgarépa
- 1 db padlizsán
- 2 db kápia paprika
- 2 db paprika
- 3 ek olíva olaj
- frissen őrölt bors
- só
- lime vagy citrom
Elkészítése:
A halat megtisztítom, ha fagyasztott felengedem és a felesleges vizet papírtörlővel felitatom.
A céklát és a répát meghámozom a céklát 1 cm vastag karikára szeletelem a répából ferdén fél cm vastag szeleteket vágok. Padlizsánt 1 cm karikákra vágom, a paprikákat kicsumázom és félbevágom.
Mindent megkenek olajjal, grillrácsra helyezem és a sütő grill fokozatán 40 perc alatt megsütöm. Félidőben megfordítom.
Serpenyőben megforrósítom a vajat és a halakat oldalankét 2 perc alatt készre sütöm.
Tálaláskor a halakat megsózom és ízlés szerint borsot darálok rá, pár csepp citromlével ízesítem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.