Vajhal párolt zöldségekkel recept

Hozzávalók:
- 2 szelet vajhal
- 2 zsenge cukkini
- 2 sárgarépa
- 1 paszternák (el is hagyható)
- 2 lila hagyma
- 5 nagyobb gomba
- só
- színes-bors
- őrölt fehér bors
- kakukkfű
- citromlé
- 1 dl édes fehérbor
- olívaolaj
Elkészítése:
A halszeleteket besózzuk, megszórjuk színes-borssal, citromlével megcsepegtetjük, majd kicsit állni hagyjuk.
A zöldségeket zsülienre vágjuk. Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd elkezdjük párolni a lila hagymát.
Pár perc után hozzáadjuk a paszternákot és a sárgarépát, majd jól összekeverjük, és tovább pároljuk.
Közben ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáöntjük a bort.
Ha már kicsit összeestek a zöldségek, hozzáadjuk a gombát, majd pár perc után a cukkinit is.
Addig pároljuk, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Félretesszük, és elősütjük a halszeleteket is.
Egy másik serpenyőbe pici olajat öntünk, majd belehelyezzük a halszeleteket. 2-3 percig sütjük, majd átfordítjuk, és a másik oldalát is szintén 2-3 percig sütjük.
Levesszük a tűzről, és a párolt zöldségekkel összeállítjuk a sütéshez.
Két nagyobb méretű sütőpapírt letépünk, majd a lecsepegtetett, előpárolt zöldségeket ráhelyezzük a papírra.
A zöldségek közepére rátesszük az elősütött halszeleteket, majd a papír két végét összefogjuk, és jól becsavarjuk.
Egy tepsire helyezzük mindkét papírcsónakot, és előmelegített sütőbe, közepes lángon 10 percig sütjük. (Ne süssük tovább, mert különben kiszárad a hal.)
Tálalhatjuk akár a sütőpapírral együtt, de óvatosan le is emelhetjük róla. Nagyon finom, és laktató étel!
A vajhal párolt zöldségekkel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »