Vajhal párolt zöldségekkel recept
Hozzávalók:
- 2 szelet vajhal
- 2 zsenge cukkini
- 2 sárgarépa
- 1 paszternák (el is hagyható)
- 2 lila hagyma
- 5 nagyobb gomba
- só
- színes-bors
- őrölt fehér bors
- kakukkfű
- citromlé
- 1 dl édes fehérbor
- olívaolaj
Elkészítése:
A halszeleteket besózzuk, megszórjuk színes-borssal, citromlével megcsepegtetjük, majd kicsit állni hagyjuk.
A zöldségeket zsülienre vágjuk. Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd elkezdjük párolni a lila hagymát.
Pár perc után hozzáadjuk a paszternákot és a sárgarépát, majd jól összekeverjük, és tovább pároljuk.
Közben ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáöntjük a bort.
Ha már kicsit összeestek a zöldségek, hozzáadjuk a gombát, majd pár perc után a cukkinit is.
Addig pároljuk, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Félretesszük, és elősütjük a halszeleteket is.
Egy másik serpenyőbe pici olajat öntünk, majd belehelyezzük a halszeleteket. 2-3 percig sütjük, majd átfordítjuk, és a másik oldalát is szintén 2-3 percig sütjük.
Levesszük a tűzről, és a párolt zöldségekkel összeállítjuk a sütéshez.
Két nagyobb méretű sütőpapírt letépünk, majd a lecsepegtetett, előpárolt zöldségeket ráhelyezzük a papírra.
A zöldségek közepére rátesszük az elősütött halszeleteket, majd a papír két végét összefogjuk, és jól becsavarjuk.
Egy tepsire helyezzük mindkét papírcsónakot, és előmelegített sütőbe, közepes lángon 10 percig sütjük. (Ne süssük tovább, mert különben kiszárad a hal.)
Tálalhatjuk akár a sütőpapírral együtt, de óvatosan le is emelhetjük róla. Nagyon finom, és laktató étel!
A vajhal párolt zöldségekkel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 4 g