Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajhal párolt zöldségekkel recept

Vajhal párolt zöldségekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 szelet vajhal
    • 2 zsenge cukkini
    • 2 sárgarépa
    • 1 paszternák (el is hagyható)
    • 2 lila hagyma
    • 5 nagyobb gomba
    • színes-bors
    • őrölt fehér bors
    • kakukkfű
    • citromlé
    • 1 dl édes fehérbor
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A halszeleteket besózzuk, megszórjuk színes-borssal, citromlével megcsepegtetjük, majd kicsit állni hagyjuk.

    A zöldségeket zsülienre vágjuk. Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd elkezdjük párolni a lila hagymát.

    Pár perc után hozzáadjuk a paszternákot és a sárgarépát, majd jól összekeverjük, és tovább pároljuk.
    Közben ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáöntjük a bort.

    Ha már kicsit összeestek a zöldségek, hozzáadjuk a gombát, majd pár perc után a cukkinit is.
    Addig pároljuk, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Félretesszük, és elősütjük a halszeleteket is.

    Egy másik serpenyőbe pici olajat öntünk, majd belehelyezzük a halszeleteket. 2-3 percig sütjük, majd átfordítjuk, és a másik oldalát is szintén 2-3 percig sütjük.

    Levesszük a tűzről, és a párolt zöldségekkel összeállítjuk a sütéshez.

    Két nagyobb méretű sütőpapírt letépünk, majd a lecsepegtetett, előpárolt zöldségeket ráhelyezzük a papírra.
    A zöldségek közepére rátesszük az elősütött halszeleteket, majd a papír két végét összefogjuk, és jól becsavarjuk.

    Egy tepsire helyezzük mindkét papírcsónakot, és előmelegített sütőbe, közepes lángon 10 percig sütjük. (Ne süssük tovább, mert különben kiszárad a hal.)

    Tálalhatjuk akár a sütőpapírral együtt, de óvatosan le is emelhetjük róla. Nagyon finom, és laktató étel!

    A vajhal párolt zöldségekkel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 85 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá