Vajhal párolt zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vajhal párolt zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 2 szelet vajhal
  • 2 zsenge cukkini
  • 2 sárgarépa
  • 1 paszternák (el is hagyható)
  • 2 lila hagyma
  • 5 nagyobb gomba
  • színes-bors
  • őrölt fehér bors
  • kakukkfű
  • citromlé
  • 1 dl édes fehérbor
  • olívaolaj

Elkészítése:

A halszeleteket besózzuk, megszórjuk színes-borssal, citromlével megcsepegtetjük, majd kicsit állni hagyjuk.

A zöldségeket zsülienre vágjuk. Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd elkezdjük párolni a lila hagymát.

Pár perc után hozzáadjuk a paszternákot és a sárgarépát, majd jól összekeverjük, és tovább pároljuk.
Közben ízlés szerint fűszerezzük, és hozzáöntjük a bort.

Ha már kicsit összeestek a zöldségek, hozzáadjuk a gombát, majd pár perc után a cukkinit is.
Addig pároljuk, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Félretesszük, és elősütjük a halszeleteket is.

Egy másik serpenyőbe pici olajat öntünk, majd belehelyezzük a halszeleteket. 2-3 percig sütjük, majd átfordítjuk, és a másik oldalát is szintén 2-3 percig sütjük.

Levesszük a tűzről, és a párolt zöldségekkel összeállítjuk a sütéshez.

Két nagyobb méretű sütőpapírt letépünk, majd a lecsepegtetett, előpárolt zöldségeket ráhelyezzük a papírra.
A zöldségek közepére rátesszük az elősütött halszeleteket, majd a papír két végét összefogjuk, és jól becsavarjuk.

Egy tepsire helyezzük mindkét papírcsónakot, és előmelegített sütőbe, közepes lángon 10 percig sütjük. (Ne süssük tovább, mert különben kiszárad a hal.)

Tálalhatjuk akár a sütőpapírral együtt, de óvatosan le is emelhetjük róla. Nagyon finom, és laktató étel!