Tonhalas sült rizsgombócok lepény kenyér köntösben recept

Hozzávalók:
26 gombóchoz:
- 30 dkg főtt rizs
- 1 doboz tonhal konzerv (130 g)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 szál újhagyma
- 1 ek olívaolaj
- só
- citrombors
- 1 szál friss kakukkfű, de lehet szárított is
- 1/2 citrom héja és kevés leve
- 2 ek zsemlemorzsa
Tálaláshoz:
- 1 fej égsaláta
- majonéz
- 1 édesburgonya/fő
- pritamin paprika
- lepény kenyér vagy tortilla lap
Sütéshez:
- zsemlemorzsa
- szezámmag
- olaj
Elkészítése:
A tonhalat lecsepegtetjük a levétől, a főtt rizshez adjuk és “szánk íze szerint”, a fent leírt hozzávalókat felhasználva fűszerezzük. Tojással és zsemlemorzsával formázhatóvá téve, diónyi gombócokat gömbölyítünk a masszából, majd szezámmagos morzsába forgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
Amíg sülnek, a jégsalátát és a paprikát felszeleteljük, majonézben átforgatjuk és a felmelegített tortilla lapra halmozzuk. A sült édes burgonyával és a ropogósra sült tonhalas gömbökkel koronázva feltekerjük. J
ó étvágyat hozzá!
Tipp:
Újrahasznosítás célzattal készültek ezek a kis gombócok, az előző napról megmaradt főtt rizst nem szerettem volna kidobni. Így nem is recept, csak egy ötlet született, amit megosztanék veletek :)
Majonézes jégsalátába bújtatva, sült édes burgonyával, az egészet egy tortilla lepénybe bugyolálva fogyasztottuk.
Kamasz fiam széles mosollyal nyugtázta, hogy finom és ilyet kéretik a suliba csomagolni! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »