Tonhalas sült rizsgombócok lepény kenyér köntösben recept

Hozzávalók:
26 gombóchoz:
- 30 dkg főtt rizs
- 1 doboz tonhal konzerv (130 g)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 szál újhagyma
- 1 ek olívaolaj
- só
- citrombors
- 1 szál friss kakukkfű, de lehet szárított is
- 1/2 citrom héja és kevés leve
- 2 ek zsemlemorzsa
Tálaláshoz:
- 1 fej égsaláta
- majonéz
- 1 édesburgonya/fő
- pritamin paprika
- lepény kenyér vagy tortilla lap
Sütéshez:
- zsemlemorzsa
- szezámmag
- olaj
Elkészítése:
A tonhalat lecsepegtetjük a levétől, a főtt rizshez adjuk és “szánk íze szerint”, a fent leírt hozzávalókat felhasználva fűszerezzük. Tojással és zsemlemorzsával formázhatóvá téve, diónyi gombócokat gömbölyítünk a masszából, majd szezámmagos morzsába forgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
Amíg sülnek, a jégsalátát és a paprikát felszeleteljük, majonézben átforgatjuk és a felmelegített tortilla lapra halmozzuk. A sült édes burgonyával és a ropogósra sült tonhalas gömbökkel koronázva feltekerjük. J
ó étvágyat hozzá!
Tipp:
Újrahasznosítás célzattal készültek ezek a kis gombócok, az előző napról megmaradt főtt rizst nem szerettem volna kidobni. Így nem is recept, csak egy ötlet született, amit megosztanék veletek :)
Majonézes jégsalátába bújtatva, sült édes burgonyával, az egészet egy tortilla lepénybe bugyolálva fogyasztottuk.
Kamasz fiam széles mosollyal nyugtázta, hogy finom és ilyet kéretik a suliba csomagolni! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »