Tonhal fasírt, tepsis zöldségekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 2 doboz olajos tonhal konzerv
- 1 kis csokor apróra vágott petrezselyem
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja reszelve
- só, bors, chili ízlés szerint
Tepsis zöldségekhez:
- 4 szem burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 kisebb cékla
- 1 fej vöröshagyma
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 6-8 koktél paradicsom
- olaj
- kis víz
- só, bors
- opcionálisan: kakukkfű, rozmaring
Elkészítése:
Nálunk a karácsonyi menü elengedhetetlen része a hal. Ez mindig más formában, de általában rántva készül. Vannak azonban olyanok a mi családunkban is, akik nem szeretik a halat, mert túl jellegzetes a „szaga” vagy az íze, másoknak a rántással van problémája, hiszen attól minden olajszag lesz, ráadásul a hal sokszor szétesik sütés közben. Erre kínál remek alternatívát a tonhal fasírt. Nagyon gyorsan készen van, és ezt a receptet azok is dicsérték, akik eddig ódzkodtak a haltól. Egy kis trükkel pedig ünnepivé tehetjük ezt a nagyon egyszerű fogást, ráadásul mivel hamar készen van, időt spórolhatunk magunknak.
Először a köretet készítsük el. A zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb darabokra, tetszés szerint csíkokra, kockákra, karikára, szeletekre. :) A hagyma és a paradicsom kivételével tegyünk bele mindent egy tepsibe, locsoljuk meg olajjal, öntsünk alá egy kis vizet. Sózzuk, borsozzuk, de kísérletezhetünk más fűszerekkel is. Jól passzol a kakukkfű és a rozmaring is hozzá. Fedjük le a tepsit alufóliával és tegyük 150 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 35 percig. Ha a zöldségek ekkor már puhák, akkor vegyük le a fóliát, tegyük be a hagymát és a fokhagymát, illetve a paradicsomokat. Helyezzük vissza a sütőbe, és pirítsuk meg további 5-10 percig a zöldségeket ekkor már a fólia nélkül.
Amíg a köretünk sül, gyorsan összeállíthatjuk a fasírtot. Ehhez kaparjuk egy tálba olajjal együtt a tonhalat. Adjunk hozzá minden egyéb hozzávalót, és alaposan keverjük össze. Ha túl lágy lenne, akkor adjunk még hozzá egy kis zsemlemorzsát. Formázzunk apró pogácsákat, de ha igazán ünnepivé szeretnénk tenni a fogásunkat, akkor a karácsonyi süteménykiszúrók segítségével könnyedén csillag vagy akár fenyő alakú fasírtokat készíthetünk. Egy kis olajon serpenyőben süssük mindkét oldalukat addig, amíg vékony, barna kérget nem kapnak.
Tálaljuk a zöldségekkel, és egy-egy gerezd citromot is adhatunk mellé, amit a fasírtokra tudunk csavarni.
Tipp:
Bármilyen zöldséget süthetünk mellé, akár sütőtököt is kockázhatunk a tepsibe, vagy cukkinit, padlizsánt, attól függően minek van szezonja. De rizzsel is nagyon finom, akkor akár kínálhatunk hozzá tartár mártást.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »