Tejszínes tengergyümölcsei recept
Hozzávalók:
- 1 csomag tengergyümölcsei
- 400 ml főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 púpos ek liszt( hogy a tejszín biztosan besűrűsödjön)
- 3 csipet fehérbors
- 1 db citrom
- 1 dl fehérbor
Köret:
- 1 csomag tészta
Elkészítése:
A tengergyümölcseit (ha fagyasztotta veszünk hagyjuk kiolvadni kicsit), a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk ,a foghagymát fokhagymanyomon átnyomjuk és kevés olajon lepirítjuk.
A főzőtejszínből 4 evőkanállal kiveszünk és a lisztet csomómentesre elkeverjük. A tejszínt ráöntjük a pirított hagymára, megszórjuk fehérborssal. Megvárjuk amíg elkezd forrni, hozzáadjuk a fehérbort ha újra elkezd forrni, akkor öntjük rá a tejszínt amit lisztel elkevertünk, megvárjuk, hogy elkezdjen picit sűrűsödni és akkor mehetnek bele a tengergyümölcsei.
10-15 percet főzzük ,egy fél citrom levét belefacsarjuk.
A tésztát kifőzzük ( ki hogyan szereti )
Jó étvágyat :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

