Tejszínes hal brokkolival és kelbimbóval recept

Hozzávalók:
- 70 dkg tengeri halfilé
- 40 dkg brokkoli
- 40 dkg kelbimbó
- 2 alma
- 1 citrom
- 3 ek olívaolaj
- 5 dl főzőtejszín
- 1 ek fűszersó
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A halat felkockázom, a nagyobb brokkolit kisebb darabokra, az almát cikkekre vágom.
Az olajjal meglocsolom egy hőálló tál alját, és rászedem a halat. Ráfacsarom a citrom levét, megszórom frissen őrölt borssal. Ezután rárakom a brokkolit, a kelbimbót és az almát. A tetejét elrendezem.
Megsózom, megszórom kevés halfűszer keverékkel, majd rálocsolom a főzőtejszínt.
Lefedem alufóliával, és sütőben, közepes fokozaton 60 perc alatt készre sütöm. Az utolsó 10 percre leveszem a fóliát, hogy megpiruljon a teteje.
Párolt rizzsel, vagy önálló fogásként is tálalható.
A tejszínes hal brokkolival és kelbimbóval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »