Tejfölös-citromfüves ponty recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg Ponty
- 0,5 kg újburgonya
- 1 nagy tejföl
- 1 kis joghurt
- nagy csokor citromfű
- 3 db újhagyma
- só
- halfűszer
- 10 dkg vaj
- 1 kanál liszt
Elkészítése:
A halacskát megnyúzta a férjem ( ő nem pikkelyez). Addig a krumplit megpucoltam, felkarikáztam, bezsírozott jénaiba leraktam, majd sóztam és betettem a sütőbe, és 20 percig sütöttem.
A citromfű felének gyenge levélkéit letépdestem, felmetéltem, és a tejfölbe kevertem. Közben a halacskát kívül-belül jól bedörzsöltem Kotányi halfűszersóval, állt kb 25 percet.
A citromfű másik felét szárastól a hal hasüregébe tömködtem, majd megforgattam lisztben. A vajban pár percig sütöttem mindkét oldalát a halnak, majd a közben már elősütött krumplira,( ami időközben le lett öntve újhagymával összekevert joghurttal) ráhelyeztem, és erre is citromfüves tejföl került.
Még 20 percig sütöttem, és kihűlés után tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »