Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-citromfüves ponty recept

Tejfölös-citromfüves ponty
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg Ponty
    • 0,5 kg újburgonya
    • 1 nagy tejföl
    • 1 kis joghurt
    • nagy csokor citromfű
    • 3 db újhagyma
    • halfűszer
    • 10 dkg vaj
    • 1 kanál liszt

    Elkészítése:

    A halacskát megnyúzta a férjem ( ő nem pikkelyez). Addig a krumplit megpucoltam, felkarikáztam, bezsírozott jénaiba leraktam, majd sóztam és betettem a sütőbe, és 20 percig sütöttem.

    A citromfű felének gyenge levélkéit letépdestem, felmetéltem, és a tejfölbe kevertem. Közben a halacskát kívül-belül jól bedörzsöltem Kotányi halfűszersóval, állt kb 25 percet.

    A citromfű másik felét szárastól a hal hasüregébe tömködtem, majd megforgattam lisztben. A vajban pár percig sütöttem mindkét oldalát a halnak, majd a közben már elősütött krumplira,( ami időközben le lett öntve újhagymával összekevert joghurttal) ráhelyeztem, és erre is citromfüves tejföl került.

    Még 20 percig sütöttem, és kihűlés után tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá