Tejfölös-citromfüves ponty recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg Ponty
- 0,5 kg újburgonya
- 1 nagy tejföl
- 1 kis joghurt
- nagy csokor citromfű
- 3 db újhagyma
- só
- halfűszer
- 10 dkg vaj
- 1 kanál liszt
Elkészítése:
A halacskát megnyúzta a férjem ( ő nem pikkelyez). Addig a krumplit megpucoltam, felkarikáztam, bezsírozott jénaiba leraktam, majd sóztam és betettem a sütőbe, és 20 percig sütöttem.
A citromfű felének gyenge levélkéit letépdestem, felmetéltem, és a tejfölbe kevertem. Közben a halacskát kívül-belül jól bedörzsöltem Kotányi halfűszersóval, állt kb 25 percet.
A citromfű másik felét szárastól a hal hasüregébe tömködtem, majd megforgattam lisztben. A vajban pár percig sütöttem mindkét oldalát a halnak, majd a közben már elősütött krumplira,( ami időközben le lett öntve újhagymával összekevert joghurttal) ráhelyeztem, és erre is citromfüves tejföl került.
Még 20 percig sütöttem, és kihűlés után tálaltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »