Tejfölös-citromfüves ponty

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg Ponty
  • 0,5 kg újburgonya
  • 1 nagy tejföl
  • 1 kis joghurt
  • nagy csokor citromfű
  • 3 db újhagyma
  • halfűszer
  • 10 dkg vaj
  • 1 kanál liszt

Elkészítése:

A halacskát megnyúzta a férjem ( ő nem pikkelyez). Addig a krumplit megpucoltam, felkarikáztam, bezsírozott jénaiba leraktam, majd sóztam és betettem a sütőbe, és 20 percig sütöttem.

A citromfű felének gyenge levélkéit letépdestem, felmetéltem, és a tejfölbe kevertem. Közben a halacskát kívül-belül jól bedörzsöltem Kotányi halfűszersóval, állt kb 25 percet.

A citromfű másik felét szárastól a hal hasüregébe tömködtem, majd megforgattam lisztben. A vajban pár percig sütöttem mindkét oldalát a halnak, majd a közben már elősütött krumplira,( ami időközben le lett öntve újhagymával összekevert joghurttal) ráhelyeztem, és erre is citromfüves tejföl került.

Még 20 percig sütöttem, és kihűlés után tálaltam.