Tejben főtt ponty sárgarépával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg pontyfilé
- 5-6 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 5 dkg vaj
- 1 ek keményítő
- 0,5 dl száraz vörösbor
- 1/2 zacskó halak fűszerkeverék
- 2 dl főzőtejszín
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A pontyfilét beirdalom, feldarabolom, besózom és egy lábasba helyezem, amiben meg fogom főzni.
10 percet állni hagyom, hogy a só átjárja, majd felöntöm tejjel, annyira, hogy ellepje és belereszelek 1 gerezd fokhagymát.
Felforralom és a forrástól számítva 15 percig főzöm.
Közben egy másik lábasban vajat melegítek, rádobom a karikára vágott sárgarépát, pár percig pirítom, majd aláöntöm a bort, megszórom fűszer keverékkel, ráreszelem a maradék fokhagymát, sózom, borsozom és fedő alatt puhára párolom.
A tejszínt elkeverem a keményítővel, ha a répa megpuhult a halon lévő tejjel felöntöm, majd beleöntöm a tejszín és keményítő keverékét, elkeverem, felforralom és tálalom.
A halszeleteket óvatosan szedem a tányérra, hogy ne törjenek. Ha szükséges párolt rizzsel kiegészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

